Lansiran je LIFT, novi festival i platforma čiji cilj je predstaviti uzbudljiva glazbena imena iz Hrvatske i regije. Prvo festivalsko izdanje bit će održano u petak 24. studenog u zagrebačkoj Tvornici kulture, a na nastupit će Fantom, Zembo Latifa, Masayah, Marko Bošnjak, kids from the sky, Baby Babilon i RODEO.

Preuzbuđeni smo jer je LIFT napokon lansiran. Glavni cilj pokretanja festivala i platforme je publici, medijima i profesionalcima iz glazbene industrije pokazati i prezentirati što ovi fantastični mladi glazbenici mogu pružiti i približiti im njihovu glazbu. Posebno se veselimo što je cijela priča već u samom startu dobila regionalni moment, a također i što će nekim izvođačima ovo biti prvi nastup u njihovim karijerama. Jedva čekamo 24.11. i pozivamo sve željne odličnih nastupa i dobrog provoda da nam se pridruže u Tvornici!“, rekla je Mirta Klarić iz Aquarius Recordsa.
Nastupu se također veseli i Zembo, član nekolicine rap kolektiva, ali i istaknut trap izvođač.
Jako mi je drago mi je da ću nastupiti na LIFTu. Na ovakvim festivalima publika na jednom mjestu može čuti izvođače koje dosad možda nisu imali prilike čuti i otkriti neka nova imena koja će im potencijalno upotpuniti svakodnevnu playlistu. Veselim se i vidimo se na LIFTu!“, o nastupu je rekao zagrebački trap izvođač Zembo Latifa koji na LIFT stiže na krilima novog singla “CTRL+Z”.

LIFT-u se pridružio i Marko Bošnjak, ovogodišnji dobitnik nagrade Porin za najboljeg novog izvođača, koji će se publici po prvi puta predstaviti u jednom sasvim drugačijem live izdanju:

S uzbuđenjem iščekujem priliku da se predstavim festivalskoj publici u drugačijem svjetlu. Pripreme za ovaj nastup me potiču da pređem svoje granice i pružim odličnu izvedbu koja će rezonirati s publikom. Vidimo se u Tvornici!
Iz regije na LIFT stižu omiljeni Fantom iz Srbije čija “Barbara” i druge neodoljive pjesme su zavele publiku i nezaustavljiva slovenska hip hop i RnB glazbenica Masayah.
Mislim da je regiji potrebno što više ovakvih manifestacija i da se ovako kao jedan show reel predstavljaju mladi izvođači. Ja, na primjer, jako volim to što radi Marko Bošnjak tako da jedva čekam da ga vidim jer nisam imao priliku slušati ga uživo. Pa uz to što ću zasvirati imam što i poslušati.“, rekao je Petar Wagner (Fantom).
Jako se veselim nastupu na LIFTu i zahvalna sam na pozivu koji me jako iznenadio. Nadam se da ću se u Hrvatsku još vraćati.”, rekla je Masayah.
Među onima kojima će ovo biti prvi nastup u karijeri je i Baby Babilon, jedan od najatraktivnijih mladih sastava koji se u proteklih nekoliko godina pojavio na glazbenoj sceni. Zagrebačka trojka (Mara Marasović, Klara Fiolić, Fran Colnago) ne skriva uzbuđenje uoči svojeg prvog nastupa:
Presretni smo i ludo iščekujemo 24.11. da plešemo zajedno na našem prvom liveu!”

Na pozornicu u Tvornici će zakoračiti i indie rock bend RODEO kojeg uskoro očekuje objava prvog albuma, te križevački alt-pop bend kids from the sky koji je publiku već osvojio hitovima poput “Onaj osjećaj“, “Prolazna stvar” i “Film“, a ono što najviše vole je pokazati što znaju uživo:

Live nastupi su jedan od glavnih razloga zašto se bavimo glazbom, tako da nas svaka prilika u kojoj se prezentiramo novoj publici neizmjerno oduševljava.

Uoči festivala bit će objavljena i kompilacija s pjesmama izvođača koji će na LIFT-u nastupiti, ali i još nekoliko sjajnih imena. Za vizualni identitet LIFT-a pobrinuo se dizajner Igor Iggi Đurić.

Ulaznice su dostupne u sustavu Entrio, a za više informacija pratite Facebook event.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE