Bear Stone festival u dva je izdanja postao jedan od omiljenijih ljetnih festivala, stoga ne čudi previše ni oduševljenost naših reportera ovogodišnjim izdanjem. Organizatori donose nekoliko važnih novosti za nagodinu.

Najvažniji noviteti su:

  • datumi za Bear Stone Festival 2024 su 04.-07. srpanj
  • trajanje festivala je prošireno na 4 dana
  • festivalski lineup činit će 28 bendova
  • uvođenje dodatne pozornice koja se nalazi u novootvorenom dijelu festivala

Nova, treća pozornica će se prikladno zvati “Mill Stage” (Mlin Pozornica) po mlinskom jarku koji se nekada davno koristio u blizini nje. Pozornica se nalazi u novom dijelu festivala koji do sada nije bio otvoren za posjetitelje. “Mill Stage” će nam omogućiti da ugostimo mnogo veći broj domaćih i stranih bendova, te da im damo priliku da pokažu svoje talente posjetiteljima Bear Stone Festivala.

Iako se “Mill Stage” nalazi u centru novog festivalskog prostora, nije njegova glavna atrakcija. Par koraka niže od nove pozornice nalazi se prilaz do gležnja plitkoj rijeci Mrežnici koja omogućuje koračanje prema njenom uzvodnom kanjonu, a sve to popraćeno žuborom obližnjih slapova.

Foto: Sanja Matić

Uvođenjem nove pozornice također smo preimenovali našu glavnu pozornicu u “Stone Stage” u čast masivnoj litici koja nadgleda festival. “Stone Stage” će biti domaćinom vrhunskih bendova iz čitavog svijeta, dok se glazbeni koncept festivala i dalje temelji na najširem mogućem spektru Stoner/Psychedelic/Desert/Fuzz/Doom/Sludge ljepota koje vam donosi 28 bendova raspoređenih na dvije pozornice. Jam Stage koja je već zaradila legendaran status među posjetiteljima, bit će i dalje zadužena za dnevni program Bear Stone Festivala.

“Mill Stage” će ugostiti 16 bendova kroz 4 dana festivala bez preklapanja s glavnom pozornicom. “Stone Stage” će zadržati svoj dosadašnji koncept od 12 bendova koji će njome proći u petak 05.07. i subotu 06.07. Kao novitet također uvodimo i poseban afterparty program s potpuno novim pristupom, ali više o tome malo kasnije.


Foto: Sanja Matić

Ove srijede, 11. listopada u 10 sati puštamo u prodaju prvu seriju iznimno limitiranih festivalskih ulaznica pod nazivom “Blind Bear” ulaznice. Ulaznice će kao i do sada biti u prodaji putem sustava Entrio. Ove ulaznice namijenjene su našim najlojalnijim fanovima koji nam dovoljno vjeruju da kupe festivalsku ulaznicu bez znanja o bendovima koji će nastupati i zato im želimo ponuditi festivalske ulaznice po najpristupačnijoj cijeni. Cijena “Blind Bear” ulaznice iznosit će 53€.

Nedugo nakon što su “Blind Bear” ulaznice rasprodane, objavit ćemo prvi dio festivalskog lineupa i limitirani broj “Early Bear” ulaznica po cijeni od 63€. Standardne festivalske ulaznice će koštati 73€, dok će ulaznice kupljene na dan festivala, ako budu raspoložive, iznositi 83€. Kao i uvijek, sve festivalske ulaznice vrijede za sva 4 dana festivala i uključuju parking i kampiranje, kao i raniji dolazak koji će biti omogućen od poslijepodnevnih sati srijede, 3. srpnja.

Ovim putem bismo također željeli odgovoriti na brojne upite koji su prethodili ovogodišnjoj ediciji Bear Stone Festivala. Želimo službeno izjaviti da za Bear Stone Festival 2024 neće biti dnevnih ulaznica. Čvrsto vjerujemo u cjelovito festivalsko iskustvo koje Bear Stone Festival nudi i ne želimo da taj doživljaj ovisi isključivo o pojedinom glazbenom izvođaču. Iako razumijemo da postoje osobe koje ne mogu posjetiti cijeli festival i žele doći samo na jedan dan, želimo potaknuti brojne osobe koje iz navike festivale doživljavaju isključivo kroz njihov lineup.

Lineup predstavlja značajan aspekt Bear Stone Festivala, ali njegova esencija leži u suživotu i povezivanju s neprocjenjivim prirodnim okruženjem u kojem se nalazi. Eliminiranje dnevnih ulaznica nije financijski isplativija opcija za nas, ali od svojih samih početaka ponosno stojimo iza naših temeljnih vrijednosti na čijem samom vrhu se nalazi pomicanje granica festivalskog iskustva. Cilj nam je da ostanemo dosljedni u našem pristupu i pozivamo sve koji razumiju što nas pokreće da stanu uz nas i prihvate koncept Bear Stone Festivala.


Foto: Sanja Matić

Isto tako se želimo dotaknuti određenih poteškoća koje smo imali s određenim eksternim pružateljima usluga na ovogodišnjem Bear Stone Festivalu. Dobili smo povratne informacije da su neki od posjetitelja imali određene neugodnosti zbog ovoga i zato smo za Bear Stone Festival 2024 oformili nekoliko timova koji će biti isključivo zaduženi za nesmetano odvijanje osnovnih festivalskih aktivnosti s ciljem ostvarenja maksimalnog zadovoljstva naših posjetitelja.

Među glavnim ciljevim koje želimo ostvariti ističemo besprijekorne sanitarne čvorove i minimalna moguća vremena čekanja na ulazu i barovima. Vaše zadovoljstvo nam je glavni prioritet i pomicat ćemo brda da to i ostvarimo.


Foto: Marko Lopac

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE