Proslava 50 godina Hip Hopa i 30 godina Blackouta u klubu Aquarius 28. listopada uz američke legende Souls Of Mischief i Non Phixion.

U godini kada Hip-Hop slavi 50. rođendan, organizacija Blackout Hip Hop se u punoj snazi vraća u prostore zagrebačkog hrama Hip-Hopa, klub Aquarius, da proslave 30 godina rada te dovode legendarna imena s američke scene – Souls Of Mischief i Non Phixion.
Nakon rođenja radijske emisije Blackout 1993. godine na nekadašnjem Radiju 1 i kasnijeg angažmana na Radiju 101, entuzijasti Phat Phillie (Filip Ivelja) i DJ Frx (Kristijan Frković) kreirali su temelje za ozbiljan razvoj i progres Hip-Hop kulture, ne samo u Hrvatskoj, već i u cijeloj regiji. Trideset godina kasnije Blackout je i dalje aktivan u obliku svjetski poznatog websitea, ali prije svega kao organizator Hip-Hop evenata u Zagrebu i regiji. Ta duga tradicija koncerata broji preko 100 aktova s američke scene, kao što su Big L, O.C., Busta Rhymes, Redman i Method Man, Wu-Tang, DJ Premier, DJ Jazzy Jeff, De La Soul od kojih je većina održana baš u klubu Aquarius.
Kalifornijska grupa Souls Of Mischief svoj prodor na scenu obilježila je 1993. godine albumom “93 ‘til Infinity”. Usprkos tada enormnoj popularnosti G-Funk pravca, ova grupa iz Oaklanda uspjela je singlom “93 ‘till Infinity” probiti put do Billboard-ove ljestvice Hot 100 čime je grupa instantno zaradila na velikoj popularnosti među rap slušateljima.
Zbog njihove blage eklektike u glazbi; jazzy pristupa u produkciji matrica i karakterističnog načina slaganja rima grupa je kroz vrijeme dobila kultni status u hip-hop svijetu. Pjesma “93 ‘till Infinity” počeča je služiti kao inspiracija mnogima I tako se uvrstila u jedan od najdražih Rap songova svih vremena pripomognuta svojim hipnotizirajućim instrumentalom.
Druga grupa s internacionalnog rostera, Non Phixion (Ill Bill, DJ Eclipse, Goretex i Sabac Red), dolazi sa istočne strane sjeverne Amerike i to iz Velike Jabuke. Svoju karijeru službeno su započeli 1995. godine na ulicama Brooklyn-a izbacivši single “Legacy” kojom su u underground krugovima, ali na nacionalnom nivou zadobili popriličnu pažnju.
Iako zbog više razloga nisu bili u prilici objaviti album prvijenac do 2002. godine, grupa je gotovo svake godine objavljivala po par singlova koji su im zavidnom kvalitetom konstantno osiguravali sve veću popularnost i nastupe po raznim klubovima i festivalima diljem svijeta. Grupa, barem za sada, broji samo jedan, ali uspješan studijski album – kultni The Future Is Now – no svatko od članova (pogotovo Ill Bill i Dj Eclipse) su iznimno aktivni u solo vodama uključujući i all-star projekt La Coka Nostra, tako da uz materijal grupe možete očekivati performanse ostalih uradaka iz njihove bogate diskografije.
Američkim rap velikanima atmosferu će zagrijati domaće snage – Jantar (ONI) i mladi BARS, dok će se njima pridružiti domaćin Phat Phillie, DJ Frx, Re:tro flava i Marvel za DJ pultom.
Karte za ovako bogatu hip-hop večer kreću u prodaju od 2. listopada na ticketing servisu Stereoticket. Vrata se otvaraju u 20h, koncert kreće u 21h, a afterparty je od ponoći na dalje u clubu Aquarius.
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE