Drugo Slamanje nove, jesensko / zimske, sezone na rasporedu je ovoga petka, 22. rujna.

Za one koji nisu upoznati, Slamanje je osječka umjetnička platforma koja promiče nezavisnu glazbenu i vizualnu umjetnost, a svakoga puta ugoste glazbene izvođače te izložbu određenog umjetnika. Ovoga puta organizatori su pripremili koncert beogradskog sastava Auf Wiedersehen uz lokalnu podršku dvojca Palo Alto te DJ-a Vladimira Božića. Za umjetničku izložbu zaslužna je Katarina Kovčalija.

Auf Wiedersehen je beogradski elektro rokenrol, rave’n’roll ili electro-no-wave-disco punk bend nastao 2010. pod utjecajem različitih žanrova. Minimalistički pristup muzici, repetitivni elektronski psihodelični riffovi, energija rock’n’rolla i bluesa daju njihovoj muzici plesni karakter s mračnim prizvukom.

Katarina Kovčalija rođena je 1999. u Osijeku. Završila je srednju stručnu spremu u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku, smjer Slikarski dizajn 2018. Trenutno studira na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, na Diplomskom sveučilišnom studiju Likovna kultura, modul Slikarstvo. Sudjelovala je na brojnim grupnim izložbama i radionicama te joj je ovo druga samostalna izložba. Na Završnoj izložbi odsjeka za vizualnu i medijsku umjetnost 2023. je nagrađena za svoj rad ”New Kids On The Block” koji će biti izložen na Slamanju u sklopu izložbe “Bliže”.

Lokacija: Udruga Slama
Mjesečna članarina: 6 eura

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE