Retoričko pitanje, koji su prvi znakovi jeseni u Zagrebu? Povratak prometnog kolapsa, hladnije vrijeme i nimalo smiješni nit zabavni postovi tvojih prijatelja o tome kako je ostalo još “samo” 15 tjedan do Božića. Ali uz sve ovo nabrojano, postoje i dobri znakovi zagrebačke jeseni, poput-nova party sezona! Party sezona 2023/2024 je ove godine krenula udarno i to na krilima vodeće hrvatske organizacije za evente elektronske glazbe-Future Scope.

Kao svojevrsni uvod u što nam sve pripremaju ove jeseni, Future Scope su održali zadnji jarunski open air event do iduće sezone kratkih rukava, na eventu koji bi se mogao opisati kao “pozdrav ljetu” i  “doček jeseni”. Iako kalendarski gledano ljeto traje još ravno 13 dana, nepisano zagrebačko pravilo je da pravo ljeto završava već tamo negdje iza blagdana Velike Gospoe. Tako da je Future Scopeov prvi party nakon ljetne stanke još uvijek imao taj ljetni đir iako je najavljivan  pod “season opening” sloganom.

Kakva je bila mjuza i je l’ bilo ekipe? Mjuza je bila super i bilo je krcato. Na party sam ušao taman negdje kad je kretala Una Andrea koja je zadala tempo za headlinere – Oxia&Valentino Kanzyani. Brzo, dinamično, plesno, ritmično – odlično. Una je vrhunski puštala glazbu i publika je već tad bila oduševljena sa svime iako je od prvog headlinera bili udaljena skoro sat i pol vremena. Nakon što je Una ugrijala hladan jarunski šator s plesnim ritmovima,došao je red za Oxiu.

Sudeći po YT setovima koje sam iskopao dok sam se vozio do Jaruna, očekivao sam nešto sporiji/mirniji techno. No Oxia je došao spreman za zagrebačku publiku i donio je hrpu energije i dinamike u svojem setu. Mirno mogu reći da je zbog toga skroz nadmašio moja očekivanja.

Nakon što je Oxia vrhunski odradio svoj set, trebalo je nekako nadmašiti očekivanja i biti bolji od toga. Nimalo lak zadatak. Pogotovo jer je ovo bio double headliner event, dakle kad zvijezda večeri odradi svoje ne ide lokalni DJ koji zatvara event nego je ovaj put išao još jedan headliner koji je zatvarao event.

Valentino Kanzyani je redovita pojava u Zagrebu i definitivno se osjeća da je miljenik publike. Na pozornici je bio opušten, energičan te pun elana i volje. Iako su najhrabriji partijaneri plesali od 20h navečer, a Kanzyani je nastupao tek ok 3:30h ujutro, nitko nije posustajao od plesanja i kretanja. Svi su bili oduševljeni i raspoloženi za još.

Jedina stvar što bih mogao sugerirati, za idući veliki jarunski Future Scope open air event, je korekcija pravila oko zabrane ponovnih ulazaka. Ja osobno nisam velik obožavatelj “nema ponovnih ulazaka” pravila i mislim da je nepotrebno. Pogotovo kad su na ulasku na event svi partijaneri dobili narukvicu koja im je osiguravala upad kasnije na after u Boogaloo. Dakle, postoji vrlo jednostavan i praktičan način za vidjeti tko je platio ulaz i izašao vani malo na zrak a tko se hoće prošvercati na event “za đabe”. Dođeš do redara, digneš ruku da se jasno vidi narukvica, redar kimne glavom i pusti te nazad unutra. Ali opet, to je čisto moje mišljenje i prijateljska sugestija.

Nakon “kritika” zaključimo današnji osvrt sa pozivnim riječima, jučerašnji event je pokazao da su Future Scope s razlogom vodeći organizatori evenata elektronske glazbe. Top imena, prihvatljive cijene, dobra mjuza i dobra atmosfera. Tko nije jučer bio, može mu samo biti žao!

Share.

About Author

Pišem posvuda. Stalkaj me na instagramu; /gogowantsgainz

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE