Za svoj povratak u redove Mixeta recenzenta, izabrao sam zagrebačkoj publici jako dobro poznati party-Astralis.

Ako ste ikad u zadnjih 25 godina u nekom trenutku izašli van u Zagrebu, sigurno ste čuli za Astralis. Hrvatski psytrance veterani koji i dalje opako žare i pale zagrebačkom rave/elektronskom scenom. Povijest Astralis partyja i cijelu njihovu kronologiju koja uključuje i jedan dokumentarni film prepuštam znatiželjnim mozgovima koji će sad prestati ovo čitati i u idućem tabu ukucat “Astralis” u google.

Bacimo se na bitni dio ove recenzije, odgovori na goruća pitanja poput: Kako je izgledao party? Jesu Astral Projection rasturili set? Je l’ Boogaloo gorio? i moje omiljeno pitanje , Je l’ bilo ekipe? Let’s begin.

Moji prvi dojmovi su bili pomalo zabrinjavajući jer sam navikao gledati pijane ljude kako bauljaju oko prostora Boogaloo-a prije nekog događanja i sam nedostatak istih mi je malo ubacio brigu u glavu da party nije dobio neki odaziv. Ta briga je brzo nestala ulaskom u Boogaloo, jer klub je bio solidno pun i brzo se punio. Toliko brzo da nakon kraće wc pauze povratak na podij me iznenadio jer se odjednom stvorilo jedno 100  novih ljudi koji nisu tamo bili prije 15 minuta. Ipak je to Astralis! Ipak je to 25 godina postojanja! Ipak su opet došli Astral Projection! Zadnji put kada ih je zagrebačka publika mogla gledati uživo, Hrvatska je još koristila sad već zaboravljenu kunu i ulazak u Europsku uniju je tek trebao dobit svoj službeni datum.

Kako se klub punio, tako je glazba postajala sve brža i brža, LightShow je bio sve bolji i bolji a vizuali iza dj-eva su bili sve apstraktniji i psihodeličniji. Definitno se osjećalo da je neki poseban događaj u igri a ne neki prosječni petak u Boogaloo. Dj Yvann je morao ostvarit’ radnu atmosferu a nakon njega, još teži zadatak je imao Dj M-Run jer je morao nastaviti dizat tempo i držati interes dok ne dođu zvijezde večeri. Obojica su položila svoj zadatak sa +5 ocjenom. Pogotovo, M Run koji je bio jedan od naj energičnijih DJeva koje sam ikad vidio uživo.

Velika dvorana Boogaloo-a se negdje na prijelazu sa Yvann na M Run skoro pa skroz napunila i onda do dolaska headlinera u potpunosti napunila. Moje “zabrinjavanje” i “čuđenje” se pokazalo krivim i ne utemeljenim jer klub je bio pun. Sva ekipa koja stoji iza Astralis projekta može biti sretna i zadovoljna. Napunili su klub, napravili dobru žurku, sve je bilo uštimano i kako treba biti i još uz sve to domaće snage su pokazale da bez imalo problema pariraju sa psy veteranima koji nastupaju po najvećim pozornicama na svijetu.

P.S. Astralis ekipa, sad kad ste napunili Boogaloo, je l’ može za 30. rođendan još veći prostor? Možda Dom Sportova?

Share.

About Author

Pišem posvuda. Stalkaj me na instagramu; /gogowantsgainz

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE