Grunge vokal uz pratnju klape? Može! Kantautor Mahkey je savladao još jedan izazov na putu do prvog studijskog albuma koji je nazvao „Osobni karton izbjeglice“.

Nova pjesma „Povratak domu“ upravo je epitaf albuma kojega snima Mahkey, njegova intimna ispovijed koja je u trenutku završetak snimanja pjesme dobila jedan puno veći smisao.

„Tek kada smo snimili pjesmu, uvidio sam da ju slušatelji mogu tumačiti na više načina, a u stvari svaki je ispravan. Cijeli album, pa i ova pjesma rađeni su u Orebiću na Pelješcu gdje smo ubrzo shvatili da pjesma ima šire značenje; osim intimne ispovijedi jedne izbjeglice u pjesmi se govori i o povratku mornara, povratku mojim glazbenim korijenima, ali i nekim temeljnim ljudskim vrijednostima“, kaže Mahkey koji je na pjesmi „Povratak domu“ suradnju ostvario s klapom Orebić.

Kao i kroz prošle singlove koje smo imali prilike čuti, „Kada ljubav zavija“, „Na slobodi“ i „Nedodirljiva“, tako i ovoga puta čujemo Mahkeya kroz snažan grunge vokal koji je pravi sinonim za nepatvorenu emociju kroz koju tuguje, plače, izaziva nostalgiju, ali i budi nadu. Kao i za prethodne singlove, Dinko Čvorić Doringo zaslužan je i za ovaj videospot. Album samo što nije izašao, a Mahkey je već pobrao sjajne komentare javnosti, kako zbog interpretativnih razloga, tako i zbog emotivne priče koja stoji iza cijelog albuma, koja na nimalo patetičan način traži svjetlo na kraju tunela. U ovom smislu tunel je ljudska duša ranjenog srca u potrazi za osmijehom i srećom, novim životom.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE