Obožavatelji iz cijelog svijeta okupili su se u utorak 08.08.2023. na tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku kako bi svjedočili nezaboravnom nastupu virtuoza elektronske glazbe Simona Greena umjetničkog imena Bonobo.

S posljednjim zrakama sunca i pojavom prvih zvijezda Bonobo i bend izlaze na pozornicu ispred rasprodanih šibenskih tribina uz gromoglasan pljesak i pozdrav publike. Od prve note započinju pjesme s aktualnog albuma “Fragments”, a publika odlazi na magično putovanje u svijet zvučnih pejzaža, dubokih basova i zamršenih ritmova. Bonobova besprijekorna fuzija i igra instrumenata pretopljena trip-hop bitovima stvorila je zvučnu kulisu koja je okružila tvrđavu kao da smo pleme koje pleše oko vatre.

Foto: Luka Antunac

Kako je noć odmicala, atmosfera je postajala nabijena energijom i emocijama, a publika se njihala uz glazbu dok ih je Bonobo mazio svojim jedinstvenim zvukom. Bonobo je godinama headliner velikih svjetskih festivala, a na trenutno aktualnoj turneji “‘Fragments Live’” je u pratnji osmeročlanog benda. S njima je i pjevačica Nicole Miglis iz benda Hundred Waters koja je svojim kristalnim glasom i izgledom šumske vile začarala sve prisutne.

Foto: Luka Antunac

Na kraju, bila je to nezaboravna glazbena večer s Bonobom koji je izveo nastup za pamćenje. „Ovo je bilo nestvarno!” – uzviknuo je odlično raspoloženi Bonobo. “Ovo mi je najdraži koncert ove godine! Hvala vam što ste nas zvali i hvala vam što ste došli. Vidimo se uskoro!” Nakon govora vratio se na bis od dvadesetak minuta  s kojim je zaključio večer.

Foto: Luka Antunac

Treba još spomenuti fantastičnog Mirka Raka, poznatijeg kao Fikcio Monger koji nas je sa svojim warm-up setom uveo i pripremio za ovu magičnu večer. Publika je otišla s dušom obogaćenom glazbom i iskustvom koje će još godinama živjeti u sjećanju.

Galeriju s koncerta možete pogledati na Facebook-u.

SETLIST:
Polyghost
Rosewood
Counterpart
Surface
Tides
Shadows
Prelude / Kiara
Bambro Koyo Ganda
Cirrus
No Reason
ATK
Linked
Age of Phase
Break Apart
Otomo

BIS:
First Fires
Stay the Same
Kerala

 

 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE