Kako javljaju američki mediji, u 82. godini jučer je preminuo glazbenik Sixto Diaz Rodriguez, poznatiji kao Sugar Man.

Rodriguez je bio folk-rock/psychedelic-rock kantautor koji je snimio dva izdanja koncem 60-ih i početkom 70-ih, a koja su u SAD-u imali izrazito slabi odjek što je dovelo do prekida glazbene karijere.

Ipak, njegova je glazba neočekivanu popularnost ostvarila u Južnoafričkoj republici, gdje je, prema nekim navodima, bio prodavaniji od Elvisa Presleyja. Osim što je njegova glazba bila popularna, također su bila i naklapanja o njegovoj sudbini o čemu je bilo nagađanja fanova kako je po objavi drugog albuma počinio suicid.

Nedostupnost informacija preko Atlantika, kao i želja južnoafričkih fanova da se sazna istina o njegovom životu dovela je do revivala njegove popularnosti krajem 90-ih godina, o čemu govori Oscarom nagrađeni dokumentarni film Searching for Sugar Man iz 2012. godine, koji je eksponencijalno povećao njegovu novopečenu planetarnu popularnost.

Informacije o njegovoj smrti nisu obznanjene, a poznato je samo da je preminuo u domu u Detroitu, gdje je bio nastanjen od 70-ih godina.

Počivao u miru!

Sixto Diaz Rodriguez
(10.07.1942. – 08.08.2023.)

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE