SARS festival proširuje granice nezavisne glazbene scene već 20 godina!

Članovi SKUP-a (Sinjski kulturni urbani pokret) kažu da su za veliki 20. rođendan pripremili posve dobar koncept – u petak se slušaju samo najbolji sinjski bendovi, a subota je rezervirana za goste i susjede. Kako kažu, gosti koje dolaze – Lopoč, Detour, Six Pack i Partibrejkersi – dolaze prvi put, a dogovoreno je ponovno okupljanje (nekih) legendarnih sinjskih bendova: Radagast, Darkvud, Embrio, Shewa i MORT.

Lokacija festivala ostaje ista – sinjski Hipodrom, datumi su 21. i 22. srpnja, a za sve koji neće moći dočekati da zabava počne, program je ove godine predviđen i u četvrtak, 20. srpnja, kao nulti dan rođendanskog partyja, s besplatnim ulazom i programom iznenađenja.

S obzirom na prošlogodišnji uspjeh, ponovno je predviđen i sajam gramofonskih ploča oba dana festivala, a za sve putnike namjernike osiguran je i kamp. Festivalske ulaznice već se sada mogu potražiti na Adriaticketu, a na dane festivala na ulazu će se moći kupiti isključivo dnevne.

Idejni začetnici festivala davne 2003. krenuli su od ideje sinjskog amaterskog rock susreta da bi s godinama program bivao sve dalje od amaterskog, a olabavila je i žanrovska odrednica rock susreta. Od amaterskog susreta na kojem su svoje prve glazbene korake napravili više-manje svi lokalni bendovi, SARS je odrastao u etabliran i prepoznat festival koji je u Sinj tijekom ovih 20 godina djelovanja doveo većinu najznačajnijih lica regionalne glazbene scene.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE