Američki stoner bend Unida stiže po prvi put u naš kraj! Na turneji će im se pridružiti rumunjski rockeri bend Roadkill Soda. Mjesto ove svečanosti je Močvara, a datum za pribilježiti je 20. listopada. Informacije o cijenama i početku pretprodaje ulaznica stižu uskoro.

Unida je bend koji je osnovan 1998. godine u Kaliforniji. Nakon raspada bendova Kyuss i Slo Burn, John Garcia se pridružio Arturu Seayu i Miguelu Cancunu, koje je smatrao izuzetnim glazbenicima. Ime benda dolazi od španjolske riječi za “ujedinjeni”, jer je to, prema Garcijinim riječima, najbolje opisivalo prijateljstvo među glazbenicima iz pustinje i općenito okolnosti iz kojih je bend nastao i rastao.

Godinu nakon osnivanja, izdali su prvi split sa švedskim stoner bendom Dozer, a zatim i prvi kultni album Coping With The Urban Coyote, na kojem se nalazi i njihov najveći hit If Only Two. Njihov drugi album “The Great Divide“, na kojem je radio i legendarni producent Rick Rubin, nikada nije službeno objavljen zbog administrativnih problema, ali ga je bend prodavao na svojim nastupima kao neslužbene kopije.

Također, njihova pjesma Black Woman našla se na videoigrici Tony Hawk’s Underground. Bend se više puta rastajao i ponovno okupljao, a od prošle godine su ponovno aktivni.

Roadkill Soda je rock/stoner bend iz Bukurešta, osnovan 2011. godine. Članovi benda su Mircea Petrescu “Hotshot Eagle” (vokal), Mihnea Ferezan “Panda Elixir” (gitara), Victor “Vava” Ferezan (bas) i Mihai Nicolau “Baby Jesus” (bubanj). Bend ima tri službena izdanja: A fucked up trip gone bad (2011), Oven Sun (2013) i Yo no hablo Ingles (2014). Svirali su na raznim festivalima u regiji, a među bendovima s kojima su dijelili pozornicu vrijedno je izdvojiti imena kao što su Billy Idol, Nick Oliveri, Karma to Burn i Planet of Zeus.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE