Surf punkeri Daikaiju vraćaju se u Močvaru! Daikaiju će se još jednom popeti na zagrebačku pozornicu popeti 9. srpnja ove godine.

Japanska riječ ‘kaiju’ označava golema čudovišta iz popularnog istoimenog žanra čiji je najslavniji predstavnik zasigurno drug Godzilla, ikona pop kulture i vjerojatno najslavniji proždiratelj Tokija u modernoj filmskoj povijesti.

Japansku riječ ‘kaiju’ naći ćete u imenu američkog surf-rock benda Daikaiju, odreda koji čine četvorica maskiranih divljaka iz Alabame, a klubovi u kojima nastupaju poslije njihovih koncerata doista izgledaju kao da je kroz njih prošao Godzilla ili barem njegov daljnji srodnik, agresivni Gamera.

Daikaiju svoje koncerte vole nazivati “napadima”, a svi oni koji su sudjelovali njihovim ranijim napadima na zagrebačke klubove (a bilo ih je nekoliko), znaju da se razina čistog kaosa koja se odvija na, ispred i oko pozornice za vrijeme njihove svirke može mjeriti s tek rijetkim fenomenima, kao što su možda napadi Mothre ili troglavog Ghidore.

U Vintageu su se pentrali po nosećim gredama na stropu kluba, u Attacku su hodali po ljudima, u Močvari su se zabavljali s konstantnim pomicanjem bubnja za vrijeme svirke, ali ono po čemu su najpoznatiji svakako je vatromet koji svaki put prirede polijevanjem bubnja benzinom i paljenjem činela te sviranjem na gorućem instrumentu.

A glazba? Čut ćete odličan surf punk zvuka koji neki uspoređuju s onime Man or Astro-Man?, i bit će vam super, ali ruku na srce, koncert ćete još godinama kasnije pamtiti po tome kako su vas muzičari u kabuki maskama omotali u gitarske kablove, kako ste nosili gitarista na svojim leđima ili kako su onom jednom liku spalili košulju. Luđu zabavu nećete naći, barem dok sam Godzilla ne svrati u grad i pojede nam katedralu.

Upad u pretprodaji iznosi 8.00€, dok će na dan koncerta iznositi 11.00 €. Pretprodaja ulaznica: mochvara.hr. Vrata se otvaraju u 20h, dok je koncert predviđen za 21h.

 

Share.

About Author

"Bio sam na previše koncerata", reče nitko nikad. Osim glazbenih tekstova, urednik je i autor portala Nepopularna psihologija.

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE