Čeka nas zanimljiva subota (10.06.) u  zagrebačkoj Močvari! S veseljem najavljujemo da će surf rock bend Messer Chups iz Rusije uz domaće snage LHD ponovno nastupiti u Zagrebu.

MESSER CHUPS

U subotu 10. lipnja u Močvaru se nakon trinaest dugih godina vraćaju ruski Messer Chups, jedno od najistaknutijih imena svjetske surf rock scene. Predvođeni osnivačem i gitaristom Olegom Gitarkinom i upečatljivom Svetlanom Nagaevom – Zombierellom na basu, Messer Chups nadahnuće za svoju načelno instrumentalnu glazbu ponajviše crpe iz starih holivudskih filmova strave, pa su tako u naslovima njihovih pjesama česti gosti vampiri, mumije i razna druga čudovišta, a vizualni stil benda također korespondira s vintage trash estetikom sredine dvadesetog stoljeća.

Aktivni još od obrata stoljeća, Messer Chups iza sebe imaju diskografiju toliko bogatu da broji više od jednog izdanja po godini. Pišući o jednom od recentnih izdanja benda, EP-ju “Night Stripper”Nikola Baras je za portal Ravno do dna napisao: “Surferi iz Sankt-Petersburga i nakon više od 20 godina zvuče svježe i zabavno. To je luksuz s kojim se relativno malo bendova može pohvaliti.” I, doista, bend koji je toliko vremena proveo unutar granica tako specifičnog žanra mora djelovati na zavidnoj razini kako bi nastavio plijeniti pozornost publike diljem svijeta. Messer Chups to između ostalog postižu održavanjem forme kroz brojne uzbudljive koncerte koji se dugo pamte. Pitajte samo one koje su ih gledali u Zagrebu prije 13 godina.

“This is the sort of music you would expect to hear coming from a car abandoned in a graveyard at midnight during a real-life Twilight Zone”. – Spotify

LHD

Tog davnog svibnja 2010. kao predgrupa Petrograđanima nastupili su The Bambi Molesters, sisačka surf rock atrakcija svjetskoga glasa koja je u međuvremenu završila djelovanje, no njezini su članovi LadaHrvoje i Dinko i dalje prisutni na domaćoj glazbenoj sceni. Sada, naravno, djeluju kao instrumentalni trio LHD koji je lani objavio svoj dugosvirajući prvijenac “Off the Grid”, jedno od najboljih regionalnih izdanja godine po izboru velikog broja glazbenih kritičara. Postoji li bolji izbor za predgrupu Messer Chupsima ove godine od njihovih domaćih pandana s polja surf rocka i exotice u njihovom ponovnom susretu na pozornici Močvare u večeri neodoljivog twanga, retro groovea i spooky campa na nasipu?

Za ulaznice ćete u pretrpodaji trebati izdvojiti 9.00€, dok su na dan koncerta 12.00€. Prije koncerta su dostupne na mochvara.hr

 

Share.

About Author

"Bio sam na previše koncerata", reče nitko nikad. Osim glazbenih tekstova, urednik je i autor portala Nepopularna psihologija.

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE