Prvi samostalni koncert u Hrvatskoj benda Foals, na stadionu Šalata 23. lipnja 2023., u sklopu svjetske turneje Life Is Yours Tour

Foals, jedan od najboljih svjetskih indie rock bendova svoje generacije održat će svoj prvi samostalni koncert u Hrvatskoj 23. lipnja 2023. na stadionu Šalata u Zagrebu. Nevjerojatno energični i plesni, s reputacijom jednog od najboljih live bendova Velike Britanije, Foalsa su savršen izbor za početak ljeta 2023.

Foals će u svojoj svjetskoj turneji promovirati svoj istoimeni, sedmi studijski album, objavljen u ljeto 2022. godine. “Life is Yours” nastavak je iznimno uspješnog dvostrukog izdanja “Everything Not Saved Will Be Lost”, kojeg je definirala čistoća i ambicija, uz evoluiranje u jedno sasvim drugačije iskustvo koje potiče euforiju.

Iako su pjesme za album “Life is Yours” nastale u lockdownu 2020., u maloj sobici bez prozora u južnom Londonu, album zrači ljetnim žarom, životnim optimizmom i novootkrivenom željom za životom. Plesni hitovi kao što su “2 AM”, “Wake Me Up” i “Wild Green” koje i bend smatra njihovim naj-pop uradcima do sada, reflektiraju se na same početke Foalsa, kada su kao bend za kućne tulume u rodnom Oxfordu izazivali pozitivan kaos na svakom svom nastupu.

Foto: Rashidi Noah

Već s prvim albumom “Antidotes” iz 2008. Foals su doživjeli komercijalni uspjeh i postali ljubitelji kritike. U to vrijeme bili su jedan od nekoliko britanskih indie rock bendova koji su izazvali pažnju svijeta. Ali sada, nakon uzastopnih pet albuma na Top 10 ljestvicama, nizom nagrada i nominacija, čini se da su jedni od rijetkih koji su zadržali kontinuiranu popularnost i uspjeh. Njihov ugled i fan baza raste sa svakom novom pločom, a veliko priznanje stiglo je i 2020. kada su proglašeni najboljim britanskim bendom na BRIT AWARDS.

Ulaznice možete kupiti preko sustava Eventim. Cijena ulaznice za parter je 42 EUR, te za tribine 47 EUR.

Sve novosti oko koncerta možete pratiti na Facebook eventu.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE