Dugovječna hardcore/punk rock institucija Debeli Precjednik novim singlom  „Nema me” najavljuje skorašnje predstavljanje novog albuma „Atomac“.

Novi singl „Nema me” refleksija je pojedinca koji se pod pritiskom užurbanog svijeta i čizmom vladajućeg sistema ne prepoznaje, a svjestan toga da vrijeme nepovratno izmiče žali za nekim prošlim, bezbrižnijim danima. Snažna poezija utopljena je u energične gitarske dionice i užurbani ritam te je u skladu s očekivanjima svih ljubitelja beskompromisnog punk zvuka.

Glazbu, tekst i aranžman potpisuje bend, Ivan Jakić je zaslužan za mix i master te se pojavljuje u ulozi zvučnog tehničara uz Dražena Alića. Videospot je djelo frontmena Tina Kovačića Koce.

Singl „Nema me” dostupan je putem YouTube kanala Dostave zvuka, a dugo iščekivani novi album „Atomac“ dolazi nakon hvaljenog split izdanja „Godina majmuna“ iz 2016. godine.

Debeli Precjednik nastao je 1993. kao ispušni ventil za sve frustracije i nepravde koje su članovi benda proživljavali. Od tada do danas angažiranim i osobnim tekstovima uvijek su promicali toleranciju, a kroz besprijekorne live nastupe pune pozitivne energije komunicirali svoju ideju punka, kako sami kažu, s puno prijateljstva i srca. Tekstualno djeluju dvojezično, na hrvatskom i engleskom, što im je svakako otvorilo i mnoga vrata izvan granice. Iza sebe imaju odrađeno više stotina koncerata, nekoliko europskih turneja, a svirali su i s punk velikanima kao što su NOFX, SNFU, Jello Biafra and GSOM, Lagwagon i drugima.

Debeli Precjednik su Tin Kovačić – Koca (vokal), Davor Bestvina – Davke (gitara, back vokali), Ivan Budaić – Buda (gitara), Igor Kovačević – Igich (bas) i Siniša Rajković – Bubi (bubnjevi).

Debeli Precjednik je izvođač Dostave zvuka.

FB: www.facebook.com/debeliprecjednik
BC: fatprezident.bandcamp.com

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE