I baš na Dan planeta Zemlje (subota, 22.04.) velika metal poslastica u Boogaloou: legendarni Soilwork premijerno u Hrvatskoj, ljubimci domaće publike Kataklysm vraćaju se nakon 11 godina, a s njima su i finski melodic death metalci Horizon Ignited!

Kataklysm su više puta nastupali u Hrvatskoj i s pravom se može reći da ih hrvatski fanovi jako vole, a i općenito su kao bend poznati po vrlo srdačnom odnosu sa svojom publikom. Osnovani su davne 1992. te su u ovih 30 godina postali jedan od najznačajnijih predstavnika ekstremnog/melodic death metala u svijetu. Dosad su izdali 14 albuma, a najaktualniji Unconquered će predstaviti zagrebačkoj publici na ovom koncertu.

Soilwork je jedan od najpopularnijih melodic death metal bendova u svijetu, a dolaze naravno iz države koju možemo smatrati sinonimom za ovaj žanr – Švedske. Osnovani su 1995. u Helsingborgu pod tadašnjim imenom Inferior Breed, ali su današnje ime uzeli godinu kasnije. U svojoj vrlo bogatoj i impresivnoj karijeri izdali su 12 albuma od čega su neki istinski klasici žanra, a posljednji od njih, Övergivenheten, izdali su u kolovozu 2022. te će ga ovom prilikom promovirati u Boogaloou.

Horizon Ignited je finski melodic death metal bend, nastao 2017. godine, koji se bavi u svojim pjesmama nekim klasičnim metal temama poput smrti, depresije i apokalipse. Pod kapom su velikog Nuclear Blasta što je jamac kvalitete i potencijala ovog sastava.

Za after je zadužen DJ Barby. Cijena ulaznica u pretprodaji je 27 eura, a na ulazu će, ako ih ostane, koštati 31 euro. Trenutno ih je moguće kupiti u Dirty Old Shopu! Vidimo se u Boogaloou, a sve informacije pronađite na službenom događaju klikom OVDJE.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE