U Boćarskom domu i ove godine je ispisana povijest hip-hop festivala, sa čak 24 prisutna izvođača

Sredina travnja je stigla, što znači da je prošlo mjesec dana od rasprodaje Drita iz Boćarskog, jednog od najvećih glazbenih događaja u Zagrebu i šire. Na pozornici su se pojavila 24 izvođača koji su dva dana svirali s velikim intenzitetom kako bi obožavateljima pružili ono za što su platili i potvrdili reputaciju jednog od najboljih hip-hop festivala na ovim prostorima.

Drito iz Boćarskog je započelo Spejs Noksijem, kojem je pripao težak zadatak da zagrije publiku koja se tek okupljala. Njegov nastup je bio dobar, a uspješno je pripremio publiku za nastup SBL-a. SBL je bio također dobro prihvaćen, a energija i kemija koju su članovi grupe imali na pozornici je dovela do moshpita od samog početka festivala.

Uslijedio je Yungulovski koji je vidno imao manjak energije i to se osjetilo u njegovom nastupu. Unatoč tome, nekoliko pjesama je ipak bilo dobro primljeno. Prva prekretnica na festivalu dogodila se kada je Baksa izašao na pozornicu. Njegov uvod u pjesmu “Podno Grijanje” bio je odličan, a pjesme s albuma DOPAMIN, koje su izveli gosti, doveli su do vrhunca energije na festivalu.

Krank-vester-6411-Drito-iz-Bocarskog-14-04-2023-cc-Marko-Lopac

Cunami Flo je definitivno zaslužio titulu najvedrijeg izvođača na festivalu zbog svog humora i interakcije s publikom. Atrakcija “s druge strane Dunava” zvana Ludi Srbi podigli su atmosferu na potpuno novu razinu sa svojim elektronskim rap hitovima, dok im se pri kraju pridružila i Mimi Mercedez koja je sa klasicima poput “Patike za trčanje“, i “Dajive Komi” ispoštovala ono što su prethodni izvođači stvorili, a njena izvedba bila je dobro prihvaćena.

Vrhunac prve večeri je započeo s 30zonom, koji su uz pojavu Kuku$-a dodatno raspalili publiku koja je već i do tad bila u jako dobrom raspoloženju.

Zadatak koji je zahtijevao puno napora prihvatio je z++, koji je uspješno održavao vatru u žarištu atmosfere na svoj jedinstven način. Njegove pjesme su se savršeno nadopunjavale uz dobre prijelaze, a njegov raznovrstan repertoar je imao nešto za svakoga. Redoslijed izvedbi je bio namješten tako da publika ostane zainteresirana od početka do kraja izvedbe, što je očigledno na reakciju publike bilo uspješno postignuto.

Nakon što su zagrebački performeri Buntai inspirirali publiku i predstavili svoj novi singl, Krankšvester je zatim završio noć brzim tempom svojih pjesama, održavajući publiku zagrijanom i energičnom, unatoč tome što su već sati prošli od početka festivala. Kao i uvijek, njihov hit “Gaber” je odjekivao cijelim Boćarskim tijekom refrena, a ostali energični hitovi su rasplesali fanove.

Na kraju večeri na pozornicu je stigao Hiljson Mandela, koji je od samog početka bio puno vedriji i veseliji nego što je bio na tuđim nastupima te večeri. Izvodio je hitove s njegovog albuma Mandela Effect, a za kraj su mu se pridružili Miach, Baks i z++. Hiljson nije dopustio publici da se odmori, nego je njihovom interakcijom izvukao maksimum iz njih. Iako je već bilo kraj večeri, publika je ostala profesionalna i cijenila Ivanovu izvedbu na pozornici.

Mimi-Mercedez-4700-Drito-iz-Bocarskog-14-04-2023-cc-Marko-Lopac

DAN DRUGI – Headliner festivala podbacio

Kao i prvog dana, satnica se relativno dobro poštovala te je festival krenuo kada je Bobsi zakoračio na pozornicu, a koji se našao pod velikim pritiskom isto kao Spejs Noksi dan ranije. Pred publikom koja se tek počela okupljati, Bobsi je na minimalan playback repao svoje pjesme i pokazao da mu nije potreban da bi svoj nastup učinio zanimljivim. Iako pred malim brojem ljudi, pritisak je odlično pretrpio i svoj nastup odradio bez problema, a na kraju pokazao svoju zahvalnost.

Tempo dana pojačan je nastupima Mlade Bebe, Miach, Bashom te reperom Banficom koji je publici na Dritu odlučio ekskluzivno najaviti novi album “Sve što bude, tako mora” koji je u završnoj fazi stvaranja.

Šibenski MC Bore Balboa i Peki su imali nezaboravan nastup, a njihova kemija i kolaboracije su publiku ostavile oduševljenom. TTM je dodao još više energije i rasplesao publiku, dok su 2xŠihta prikazali svoju iskusnost i profesionalnost sa svojim hitovima. Njihov završni nastup s pjesmom “Otrova u čaj” bio je jedan od najboljih na festivalu.

Uslijedio je hladan tuš u nažalost posljednjem obliku u kojem smo se nadali, a to je od samog headlinera festivala. Da je Smokepurrp imao lošu izvedbu na festivalu je poprilično veliki “understatement”. S obzirom da je donekle očekivano kasnio na set, dobrih 30 minuta, njegov kolega je morao krenuti prvi, a kad se Smokepurrp konačno pojavio, nije impresionirao publiku jer je prekidao pjesme na pola i kretao ispočetka te se generalno činio nezainteresiran. Kada je netko iz publike bacio neki predmet na pozornicu (što nije bila neuobičajena pojava i kroz ostatak večeri), Smokepurrp je napravio grešku izjavivši da će pretući publiku ako netko još nešto baci, što mu definitivno nije pomoglo prikupiti pozitivne poene od publike kojih mu je kritično falilo do tog trenutka. Nakon toga, publika je postala još nezadovoljnija i tražila je drugog izvođača. Na kraju, Smokepurrp je napustio pozornicu nakon vidno isforsirano odrađene zadnje pjesme.

Kada su se pojavili dečki iz KUKU$-a, sve loše što se dogodilo brzo je palo u zaborav. Njihova izvedba neobjavljene pjesme s nadolazećeg albuma X odmah je vratila život u publiku, a nakon toga je sve krenulo uzlaznom putanjom. Nastup je bio prepun hitova koji su održavali energiju i divlju atmosferu u publici.

Vojko-V-1353-Drito-iz-Bocarskog-15-04-2023-cc-Marko-Lopac

Domaći headliner Vojko V je također odradio svoj posao briljantno i držao publiku zainteresiranom za svoj nastup uz hitove sa novog albuma kao što su “Mamacita“, “Ela“, “Evo me opet” i naravno “Tour life sa Boćarskog“.

Zadnji nastup pripao je Grši, koji je uspio izvući zadnje atome snage od umorne publike i učiniti ih divljima. Cijeli vikend u Boćarskom bio je ispunjen moshevima, minimalnim intervencijama, odličnom energijom i ljubavlju među izvođačima i fanovima. Organizacija, ozvučenje, light show i uređenost festivala su bili izvrsni, čineći Drito festival jednim od najcjenjenijih i najpoželjnijih festivala u Hrvatskoj kojeg definitivno planiramo posjetiti i u svom narednom izdanju.

Foto: Marko Lopac

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE