Domaća glazbena scena dobila je svoj prvi NFT album na tržištu, a plasirao ga je zagrebački trap sastav KUKU$. 

Kolektiv KUKU$, kojeg čine Hiljson Mandela, Goca R.I.P. i Iso Miki, obilježavaju deset godina djelovanja, a tim povodom započinju ciklus glazbenih novosti. Prvi u nizu serije noviteta je prvi hrvatski autorski album u NFT obliku! Naslova “The Lost Files”, riječ je o albumskom izdanju koje donosi deset do sada nikad objavljenih pjesama iz svih faza grupe kroz ovih deset godina djelovanja. Sve pjesme dostupne su isključivo u NFT formatu, pod okriljem domaće izdavačke kuće Uptown Records, a objavu albuma prati i vodeći singl “Nemaš blage”, za koji je predstavljen i 3D videospot. 

Svaka od pjesama na novom izdanju ima i pripadajuću originalnu grafiku na kojoj su sva tri člana skupine prikazana u digitalnoj stripovskoj tehnici. Autor deset originalnih grafika je Marko Dješka, nagrađivani umjetnik i animator.

Album „The Lost Files“ dostupan je u limitiranom izdanju na Solana blockchainu. Podršku projektu dao je i Electrocoin, posrednik u trgovanju kriptovalutama i procesiranjem kripto uplata. Svaka pjesma dostupna je u isključivo 50 primjeraka, a cijelo izdanje moguće je preuzeti na službenoj stranici kolekcije.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE