Nagrade Rock&Off dodijeljene su po peti put večeras u zagrebačkoj Tvornici kulture, a najviše razloga za slavlje imali su Bad Daughter i Chui koji kući odlaze s po dvije statue.

Veliko glazbeno slavlje, sjajni nastupi i pozitivna energija obilježili su dodjelu na kojoj se slavilo u deset kategorija i za koju se tražilo mjesto više. Prepuna Tvornica slavila je skupa sa svim dobitnicima, koje donosimo u nastavku.

Prošlogodišnja dobitnica dvije nagrade Bad Daughter ovoga je puta potvrdila svoj status Pop&Off izvođačice godine, a pobjedu je odnijela i u kategoriji Pjesme godine zahvaljujući singlu “Bite Your Tongue”.

Chui su apsolutni dobitnici kategorije za Jazz&Off izvođača godine, a veliko priznanje dobili su za album “Zagreb – Berlin” koji je proglašen Albumom godine.

Foto: Julien Duval

Edo Maajka slavio je u kategoriji Rap&Off izvođača godine, Djeca! su Rock&Off izvođač godine, dok je pobjedu u Elektro&Off kategoriji odnijela ETHERIskonovu nagradu publike osvojili su Matija Cvek i Eni Jurišić.

Koncertnim izvođačem godine proglašeni su Pips, Chips & Videoclips, a bogatiji za 1500 eura zahvaljujući HDS ZAMP-u kući idu Tidal Pull, novi Veliki prasak godine. Skupa s nominiranim kolegama iz spomenute kategorije idu ove godine i na Rock&Off turneju.

Cijeli prijenos dodjele nagrada pogledajte OVDJE:

Nagrada za životno djelo uručena je Denisu Mujadžiću Denykenu te posthumno Anti Perkoviću. Denykenu je nagradu uručio dugogodišnji prijatelj Ivan Dečak, koji je naglasio njegov značaj na domaćoj glazbenoj sceni i podsjetio na Denykenovu zavidnu karijeru. Posebno emotivan bio je trenutak kada je obitelji Ante Perkovića Josipa Lisac uručila nagradu za životno djelo. Publika je gromoglasnim ovacijama ispratila Josipu i Antinu obitelj, a nitko nije skrivao suze. “Volim te, tata”, rekao je na pozornici Jug Perković koji je nagradu primio skupa s majkom Sunčicom.

Na pozornici Rock&Off-a nastupali su Bad Daughter, Barbara Munjas, Djeca!, Eliot Alma, Filip Pavić, HRAM, Ivan Grobenski, Miach feat. Hiljson Mandela, St!llness i Tidal Pull, a koncert iznenađenja bila je grupa Elemental koja je na pozornicu stigla nakon završetka dodjele.

Najluđi tulum u gradu nastavio se do dugo u noć uz zarazne melodije po izboru DJ-a Marija Kovača. 

Foto: Julien Duval

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici www.rockoff.hr ili na Rock&Off Facebook stranici. Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE