Četvrti put u Zagreb dolaze death metal legende Nile! Nakon 15 godina vraćaju se u Boogaloo, u utorak 2. svibnja, u sklopu turneje “Vile Nilotic Rites” na kojoj promoviraju istoimeni album.

Šampioni brutal/technical death metala ove godine slave 30 godina postojanja, a ovom će prilikom jamačno opravdati takvu titulu. Informacije o predgrupama i početku pretprodaje bit će dostupne uskoro.
Nile je nastao 1993. u Južnoj Karolini, točnije u gradiću Greenvilleu. Osnovao ga je legendarni Karl Sanders koji je prije toga svirao u bendu Morriah. Godinu dana kasnije bend je snimio svoj prvi EP, a 1995. već su bili na turneji s Deicideom i Obituaryjem. Teme njihovih pjesama, koje uglavnom piše Sanders, povezane su s drevnim Egiptom, što i samo ime benda sugerira, kao i bliskoistočnom misticizmom, a kako to već vrlo često biva u metalu, i ljubitelji H. P. Lovecrafta pronaći će nešto za sebe.
Bend je poznat i po sjajnim bubnjarima: u jednom trenutku je session bubnjar (i uzgajivač zmija u slobodno vrijeme) bio legendarni Derek “One Take” Roddy, a od 2004. član benda je Grk George Kollias, po mnogima jedan od najboljih bubnjara u metalu uopće. Uz Georgea i Karla, u bendu je i Brian Kingsland na gitari i vokalima, a kao session basist na ovoj turneji pojavit će se Julian Guillen. Bend je dosad snimio devet albuma, a aktualni “Vile Nilotic Rites” bi, kako je najavio Sanders, trebao dobiti nasljednika u tekućoj godini.
Sve potrebne informacije možete pratiti na službenom događaju klikom OVDJE.
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE