Osječka umjetnička platforma koja promiče nezavisnu glazbenu i vizualnu umjetnost – Slamanje – novu godinu otvara bendom Čuvarkuća, koji će ovom prilikom predstaviti i svoj album prvijenac.

Album Curino cvijeće svjetlo dana ugledao je u studenom prošle godine, a kako stoji u opisu izdanja: “Curino cvijeće je muzički herbarij pjesama nastalih tijekom i neposredno nakon raspada benda Harvo Jay. Na svom prvom samostalnom albumu Dešić je njihovu zelenu žestinu zamijenio rumenim milozvučjem, a parole i narodne izreke iskustvom, ne odustajući pritom od zanimljivih promjena dinamike i vrhunskih refrena. Eufemistički naslov albuma preuzet je iz erotskog kataloga sijedog Slavonca, a odaje nam da se u buketu jarkih broja ipak krije stara muka pješčanog crva koji smrdi na živčani znoj.

Organizatori najavljuju i gosta iznenađenja u obliku reuniona benda koj, za sada, nije otkriven, ali i umjetničku Noćnu izložbu, koja se održava povodom 18. Noći muzeja. Čine ju odabrani radovi umjetnika prijavljenih u sklopu natječaja, a prodajna se izložba može pogledati i dan ranije, 27. siječnja, u prostorijama udruge Slama od 20h.

Koncert se održava u subotu, 28. siječnja u prostoru udruge Slama u osječkoj Tvrđi, a upad iznosi četiri eura.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE