Premijerno u Zagrebu: atenski cold/darkwave duo Selofan! Datum je petak, 24. veljače 2023., a lokacija Močvara.

Grčka se scena poprilično udomaćila u Zagrebu, pogotovo ako pričamo o stoneru, psihodeliji i srodnim žanrovima, a sada će se paleta sjajnih koncerata proširiti i na nešto mračniji zvuk.
Selofan je nastao 2012. u Ateni, a čine ga Ioanna Pavlidou, koja je tad bila DJ i Dimitris Pavlidis, koji je bio tonac u istom klubu kao i Joanna pa su vrlo brzo došli na ideju da osnuju bend. Nisu mogli odoljeti sirenskom zovu gotike 80-ih, koji kombiniraju sa synth i analognim zvukom, ali istovremeno vole odlutati i u druge žanrove, što ih sve skupa čini poprilično jedinstvenom pojavom. Njihove pjesme vrlo su intenzivne, kako kroz melodije, tako i kroz liriku kraj koje je teško ostati ravnodušan, a skloni su je interpretirati na raznim jezicima: Joanna ističe da joj se najlakše i najprirodnije izraziti na njemačkom jer je živjela Saarbrückenu nekoliko godina. Dosad su izdali šest albuma, a posljednji od njih, vrlo simboličnog naziva “Partners in Hell” promovirat će ovom prilikom u Močvari. Zanimljivo je da je tijekom korone duo krenuo u novi projekt koji su nazvali “Giovanna” koji je, zanimljivo, trebao ići u smjeru italo-disca. Također imaju i vlastiti label, Fabrika Records.

Sve u svemu, čini se da svi ljubitelji gotike, darkwavea i crnila 80-ih ne smiju propustiti ovaj koncert! Vidimo se u Močvari u petak, 24. veljače! Ulaznice po early bird cijeni kupite preko Dirty Old Shopa do zaključno 31.12. po cijeni od 100kn (13,27€), a svakako pratite službeni događaj klikom ovdje.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE