Kultni rap/rock/reggae bend ST!LLNESS, nakon deset godina diskografske pauze, vraća se sjajnim, četvrtim studijskim albumom „Kocka je okrugla“. I ne samo to – momci najavljuju koncert u Zagrebu za početak iduće godine!

Na albumu se nalazi 12 pjesama, od čega je javnost već imala prilike čuti singlove „Botun“ koji je bio objavljen na kompilacijskom albumu „Seasplash ritam“ te singl „I dalje“ kojeg su objavili polovicom ove godine.

Ivan Jurić i na ovom albumu potpisuje većinu pjesama, dok glazbu i aranžmane zajednički potpisuje cijeli bend. ST!LLNESS na ovom albumu čine Mario Validžić (bubanj), Krunoslav Kobeščak (perkusije), Marko Pinjuh (bas gitara), Ante Ljubičić (gitara i programiranje), Ognjen Zečević (klavijature, ritam gitare, programiranje, synth i sampleovi) i Ivan Jurić (tekst, vokali, programiranje, sampleovi i synth).

Kao gosti na albumu pojavljuju se zanimljiva imena kao što su Davor Vrdoljak (DJ Venom), šibenski rep bend HRAM, Aleksandar Antić (TBF), Davor Barišić Dado i Sara Renar.

Album je snimljen u proljeće 2022. godine u “ŠtaTeBoliK” studiju. Glazbenu produkciju albuma potpisuju Ognjen Zečević Egoless i Ivan Jurić Yuri, a dizajn covera i LP izdanja Marko Pinjuh. Album je objavljen u suizdanju ST!LLNESSA i diskografske kuće Mudri Brk, a na proljeće iduće godine će biti objavljeno i vinilno izdanje albuma.

Drago nam je da smo se poslije toliko vremena uspjeli izboriti sa životnim okolnostima i napokon završiti ovaj album. Jako nam je bitan. Od srca hvala svima koji su nam u tome pomogli. Ostanite i dalje na ST!LLNESS frekvencijama s nama“, rekli su momci iz ST!LLNESS-a.

Lijepo je kada s prijateljima iz djetinjstva možeš u jednom trenutku života surađivati na objavi albuma. Još je ljepše kada za taj bend kroz godine postojanja misliš da je jedan od najkvalitetnijih bendova na našim prostorima. Najljepše je kada se taj bend nakon deset godina pauze pojavi s  albumčinom koji te s prvom stvari udari šakom u glavu, a onda do kraja albuma te malo tetoši, malo tjera u plač i na kraju zapleše s tobom i bocom rakije na teškom afteru. Za 2022. godinu ovaj album je kao budali šamar. Taman“, prozborio je ponosni suizdavač Mudri Brk.

Prvi album ST!LLNESSA “Sve Što Znam O Životu Je… Odabrao Đelo Hadžiselimović”, objavljen je 2007. godine, drugi “Globalno Zatupljenje – Paket Za Preživljavanje” 2009. godine te “S.T.I.-.L.L.N.E.S.S.” 2012. godine.

Kroz sva tri albuma ST!LLNESS se miješajući moćnu glazbu i još moćnije verbalne rafale, prometnuo u jedan od rijetkih bendova koji glasno pronosi razmišljanja o društvenim kretanjima kao i introspektivne momente i emocije s kojima se može poistovjetiti svaki pojedinac. Osim sjajnih studijskih albuma, ST!LLNESS se s Yurijem na mjestu frontmena, nameće kao jedna od najvećih regionalnih koncertnih atrakcija pa nastupaju doslovno na svim festivalima diljem regije te kroz 25 godina bavljenja glazbom iza sebe ostavljaju preko 500 koncerata, od klupskih svirki do festivalskih nastupa ispred desetaka tisuća ljudi.

Momci su također najavi zagrebački koncert u organizaciji Dostave zvuka za 2. veljače 2023. godine, a sve detalje u vezi ulaznice i drugih potrebnih informacija pronađite klikom ovdje za službeni event.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE