U četvrtak, 24. studenog večer provodimo uz beskompromisnu sinjsku blues punk mašinu M.O.R.T. u Vintage Industrial Baru!

M.O.R.T. je beskompromisni punk – blues band iz Sinja, žestokog zvuka i živih nastupa. Kostur benda, John, Zvrk i Kikos, postoji još od jeseni 2003. godine. Krajem 2012. godine dolazi sadašnji bubnjar Mile i tada snimaju prvi puni demo album ˝Vrhunsko dno˝, koji je objavljen u ljeto 2013. godine.
Od tada su održali brojne nastupe u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Srbiji , Austriji, Bugarskoj i Crnoj Gori; što samostalne, što na festivalima na od kojih se ističe pobjeda na Jelen Demofestu u Banjoj Luci, pobjeda na Rock Off-u, finale HR demo kluba 2012. i treće mjesto na WHF-u 2013. godine. U srpnju 2014. godine izlazi album ˝Odjel za žešće˝ koji je pobrao odlične kritike, ujedno i epitet „albuma godine“ na svim glazbenim portalima.
Početkom 2015. godine bend je nominiran za nagradu Porin u kategoriji novi izvođač. Treći službeni album „Tužna kocka“ izašao je prvog aprila 2016. godine i još jednom su sve kritike dovele album u kategoriju albuma godine. „Tužna kocka“ je također nominirana za nagradu Porin u kategoriji Rock album godine.
M.O.R.T. iza sebe ima preko 400 koncerata u 5 godina, 20 video spotova, preko 8 milijuna pregleda po YouTube-u, četiri vrhunska albuma, više od 50 000 televizijskih prikazivanja… Ako vas ovo nije uvjerilo, usput budi rečeno da M.O.R.T. uvijek ističem kao jedan od najboljih bendova s ovih prostora za poslušati uživo.
Bend je najavio nove stvari, a mi ne možemo dočekat’. Vidimo se!
Share.

About Author

"Bio sam na previše koncerata", reče nitko nikad. Osim glazbenih tekstova, urednik je i autor portala Nepopularna psihologija.

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE