U četvrtak 13. listopada, u Vintage Industrial Bar nam stiže post rock poslastica u maniri psihodelične progresive – Daliborovo granje!

Daliborovo Granje peteročlani su psihodelični / progresivni / post rock sastav iz Međimurske županije u Hrvatskoj osnovani 2014. godine. Bend svira striktno instrumentalnu glazbu, koja je pod snažnim utjecajem različitih svjetskih melodija (orijentalne, balkanske, bliskoistočne …) kombinirane u standardni post-rock/psihodelični rock žanr, uz primjese drugih žanrova poput surf rocka ili stoner rocka, iako ne vole da ih se svrstava u žanrovske kutije/kategorije i samo žele svirati glazbu koja im se u danom trenutku svira. Jammovi i improvizacije su vrlo velik dio njihove glazbene svakodnevice, od kojih su mnogi uploadani na Youtube, a puno njihovih pjesama dolazi od jammova koji se kasnije modificiraju i/ili točno uvježbavaju.
Filozofija benda oduvijek je bila težnja prema neovisnosti – u sviranju, snimanju, miksanju, masteringu i stvaranju album arta/covera.

Preko Franjićevog labela “Slušaj Najglasnije!” 2015. godine izdali su istoimeni debitantski studijski album Daliborovo Granje (2015) koji su sami snimili i miksali u mističnoj garaži u predgrađu rodnog Čakovca. Na albumu se uz standardnu četvorku (Alan Horvat na gitari, Filip Toplek na gitari, David Lesjak na basu i Andrija Munđar na bubnjevima) u nekim pjesmama pojavljuje flauta, koju je odsvirala Ema Mezga.

Krajem 2017. prisiljeni su napustiti svoju mističnu garažu ali se ubrzo nastanjuju na novoj lokaciji – čarobna baraka, gdje je krajem 2019. godine snimaju svoj drugi studijski album. Album pod nazivom „Hainin“ objavljen je u studenom 2020. pod izdavačem Dostava Zvuka. Na albumu više nema flaute, ona je zamijenjena trubom – koju je odsvirao Tomica Oskoruš, a mix i master prepušten je Leonardu Klaiću, koji je uvelike
nadogradio zvuk s njihovog prvog albuma.

Za četvrtak ulaznice po cijeni od 50kn možete nabaviti u Dirty Old Shopu ili na šanku Vintagea. Na ulazu će za ulaznice, ukoliko ih ostane, biti potrebno izdvojiti 70kn. Vidimo se!

Share.

About Author

Psiholog i Scrum master po struci, zaljubljenik u glazbu po prirodi. Osim glazbenih tekstova, urednik je i autor portala Nepopularna psihologija.

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE