Švedski sludge heroji vraćaju se u Močvaru i donose masne rifove od kojih će se tresti zidovi našeg kluba, kao i vaše utrobe – Suma nam ponovo dolazi nakon nekoliko godina, a svi oni koji su upoznati s radom ovog benda znaju kako će to biti koncert za pamćenje.

Suma su osnovani 2001. godine, a od prvih dana svojeg djelovanja etablirali su se kao jedan od zanimljivijih skandinavskih sludge-psihodeličnih bendova. Čvrsto nošeni DIY principom rada, Suma su svoju reputaciju izgradili na mnogobrojnim koncertnim nastupima te se pretvorili u pravu live atrakciju za sve ljude željne tvrdog noise-rock stila u kojem koketiraju s doom i drugim metal stilovima.

Što se diskografije tiče, Suma nas počasti novim albumom svakih 5-6 godina, a posljednji, “The Order Of Things” je objavljen 2016. godine i donio je mali odmak prema post-metalu, ali i dalje je to prepoznatljiva Suma svirka. Nakon tog albuma, Šveđani su se diskografski pojavljivali s nekoliko EP-a te pojavljivanja na mnogim kompilacijama, a objavili su i live album “Live In Tampere, Finland” koji na pravi način pokazuje sve što Suma jeste jer na njemu nije bilo nikakve naknadne produkcijske intervencije već je uhvaćen ‘živi’ zvuk s koncerta. Inače, Sumina izdanja uglavnom producira Billy Anderson koji je radio s bendovima poput Neurosis, Swans, Melvins, High On Fire, OM, Sick Of It All..

Ono što je važno naglasiti kod ovog benda je činjenica kako se Suma i Zagreb javno vole već odavno. Još sredinom ‘nultih’ su prvi put svirali u Zagrebu, a posljednji put su nam počastili nastupom 2016. godine upravo u Močvari. Trebali smo ih vidjeti i prije dvije godine, ali tada je cijela turneja bila odgođena zbog pandemije koronavirusa. Osim koncertnih nastupa, Sumu s Hrvatskom veže i zajednička turneja s legendarnom grupom Chang Ffos odrađena još 2007. godine.

Suma je u karijeri nastupila na najvećim žanrovskim festivalima, a imali su čast i priliku svirati s bendovima poput Electric Wizard, Entombed, Sunn 0))), Disfear, Asva, Unsane kao i mnogim drugima.

Ulaznice po cijeni od 50kn možete nabaviti u Močvari ili online, dok će na dan koncerta biti potrebno izdvojiti 70kn.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE