Depeche Mode je danas na posebnom događaju, održanom u Berlinu, najavio da će objaviti novi album i krenuti na svjetsku turneju 2023. godine.

Dave Gahan i Martin Gore nazvali su turneju The Memento Mori Tour, a koja će podržati nadolazeći 15. studijski, istoimeni, album. Album bi trebao ugledati svjetlost dana na proljeće iduće godine.

Nakon što odrade stadionsku turneju u SAD-u, kreću na pohod po Europi. 16. svibnja turneja se seli na europske stadione, uključujući Stade de France u Parizu, Olimpijski stadion u Berlinu, San Siro u Milanu i Twickenham u Londonu. A 23. srpnja 2023. tu je i zagrebačka Arena!

Foto: službena Facebook stranica benda

O albumu Memento Mori glavni tekstopisac Martin Gore rekao je: „Počeli smo raditi na ovom projektu u ranom razdoblju pandemije, tako da je puno inspiracije proizašlo iz tog vremena. Nakon Fletcheve smrti, odlučili smo nastaviti jer smo sigurni da je to ono što bi on želio, a to je stvarno dalo dodatno značenje projektu.” Dave Gahan je dodao: “Fletchu bi se svidio ovaj album. Zaista se veselimo što ćemo ga uskoro podijeliti s vama i jedva čekamo da vam ga predstavimo uživo na nastupima sljedeće godine.

Turneja Memento Mori bit će njihova 19. po redu i prva u više od pet godina. Prethodna turneja, The Global Spirit Tour 2017-2018, bila je njihova najduža do sada i jedna od najprofitabilnijih, jer je bend svirao pred više od 3 milijuna obožavatelja na 130 koncerata diljem Europe i SAD-a.

Ulaznice u prodaji od petka, 7. listopada, preko sustava Eventim. 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE