U nedjelju (25.09) smo imali priliku gledati karizmatičnu soul divu Sharon Kovacs. Pjevačicu specifičnog glasa koju najčešće uspoređuju s Amy Whitehouse i drugim velikim imenima industrije. Prvi je ovo nastup u Hrvatskoj od ožujka 2020., kada je Kovacs osvojila zagrebačku publiku netom prije svima nam poznatih mjera.

Na koncertu u nedjelju me pomalo iznenadila popunjenost kapaciteta Tvornice. Iako koncert nije rasprodan, inicijalno sam očekivao nešto veći interes zagrebačke publike za ovaj nastup. Vjerujem da odgovor djelomično leži u demografskoj slici posjetitelja, gdje je nas nekoliko bilo među najmlađim u publici. Čini se kako mlađa ekipa nije toliko upoznata s radom ove autorice, što je velika šteta te se nadamo da će se to do sljedećeg posjeta promijeniti.

Što očekivati?

Ako slušate Kovacs (što svakako preporučam), dobijete dojam te lakše glazbe, sporijeg tempa i neke “profinjene” atmosfere. U toliko više početak koncerta iznenadi kada Sharon na pozornicu izađe s ružičastom fantomkom ispunjenom šarenim gumbićima koji su našiveni na istu. U tom neočekivanom maniru, setlistu je bend otvorio s Bang bang, jednim od singlova s nadolazećeg albuma.

S nadolazećeg albuma Child of Sin”, ćemo do kraja čuti još i više nego obećavajuće singlove Not Scared of Giants i Fragile koja je doživjela posebno intimnu izvedbu. Sharon nam je otkrila kako album izlazi van 01. siječnja 2023. godine, a i da se na njemu krije njoj posebno drag duet.

Photo by: Lora Pavlović

Kako je koncert odmicao, postajao je ipak ono što sam više očekivao od nastupa Kovacs. Sve intimnija atmosfera s publikom, razigrani plesni pokreti Sharon uz odličan prateći bend i hitove s prethodna dva albuma pjevačice.

U dobrom društvu vrijeme leti

Kako to inače biva, svi dobri koncerti prolete. Iako ne možemo reći da je koncert trajao natprosječno dugo, tih sat i pol vremena doimalo se značajno kraće. Nakon uvoda gdje su se najviše istaknule Bang Bang i Wolf in Cheap Clothes, bend se uistinu stopio s publikom tijekom pjesme Diggin’, gdje se prateći bend itekako iskazao – prvenstveno govorimo o trubi koja nas je kolektivno osvojila.

Od drugih hitova su se u nastavku istaknule Midnight Madison, Adickted, Black Spider i Mama & Papa,dok su se na setlisti našli i nezaobilazni hitovi My Love, 50 Shades of Black i Final Song. Kako je vrijeme odmicalo Sharon se sve više zbližavala s publikom, tako da nas je počastila pokojom andegdotom. Iz onih koje smo razumjeli zbog brzog pričanja, saznali smo kako je Sharon s novim albuma nezavisna umjetnica (misleći na prekid dosadašnjih ugovora s produkcijskim kućama). Što će ovo značiti za njen zvuk i smjer karijere općenito, tek ćemo vidjeti.

Lijep pokazatelj ljubavi prema Kovacs je i buket cvijeća koje je dobila tijekom koncerta, ali i grudnjak koji je doletio na pozornicu. Isti je Sharon nedugo zatim stavila na glavu i napravila “pilotsku kapu” pokazujući upravo tu spontanost i razigranost na pozornici koju spominjem.

Koncert je odrađen u sklopu “Musicology sessions” kojima zahvaljujemo na dobro odrađenom poslu, te se veselimo vidjeti što su nam novo pripremili.

Share.

About Author

"Bio sam na previše koncerata", reče nitko nikad. Osim glazbenih tekstova, urednik je i autor portala Nepopularna psihologija.

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE