Neke bendove je jako teško dočarati riječima, jedan od tih je definitivno Švicarsko-američki avangardni bend Zeal & Ardor. Nakon izvrsnog nastupa na INmusicu 2019. godine gdje su oduševili stare i zasigurno stekli nove fanove, najavljen je novi nastup u Zagrebu. Ovaj puta ih imamo priliku gledati u Močvari, 13. prosinca ove godine.

Spajanje nespojivog

Kada se kaže da Zeal & Ardor “spaja black metal, aktivizam te ritualne i povijesne elemente u novom formatu”, teško je znati što očekivati. Stoga predlažemo da bacite uho na nekoliko najpoznatijih stvari i pokoju live izvedbu kako bi dobili osjećaj kako uopće zvuči spajanje nespojivog.
Ono što je počelo kao solo projekt hvaljenog švicarsko-američkog glazbenika i vokalista Manuela Gagneuxa, preraslo je u višečlani bend, koji je na usponu od samog početka karijere.

Tri albuma, EP i sve veća popularnost

Pažnju su zadobili svojim albumom “Devil Is Fine” i eklektičnim zvukom koji spaja afro-američku glazbu i black metal, a Rolling Stone ga je uvrstio na popis najboljih metal ploča 2016. godine, nakon čega je bend nastupao i kao predgrupa za Prophets Of Rage i Marilyn Mansona. Nasljednik “Stranger Fruit” još jednom je pokazao raznolikost benda koji je na album uvrstio blues rock i soul pokazujući kako stalno evoluiraju u svom metal zvuku, dok EP “Wake of Nation” progovara o društvenim nemirima u Americi.
Najnoviji album “Zeal & Ardor” je pokazao više naginjanje brzom i žestokom metal zvuku od ranijih albuma. Mediji hvale novi album, Metal Hammer ga je svrstao u najbolje ovogodišnje metal albume do sada, a Kerrang kaže da je ovo jedan od najžešćih albuma benda koji odjekuje i istraživanjem tamnih kutaka ljudske prošlosti.
Za sve koji ih nisu nabavili po jeftinijim cijenama, ulaznice su trenutno 120 kn, a na dan koncerta će trebati izdvojiti 140 kn. Prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Rockmark i sva prodajna mjesta sustava Eventim i online na eventim.hr. Vidimo se!
Share.

About Author

"Bio sam na previše koncerata", reče nitko nikad. Osim glazbenih tekstova, urednik je i autor portala Nepopularna psihologija.

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE