Sljedeći tjedan, koncertna agencija Hangtime Agency priređuje tri poprilična koncerta (uz partnere Vrelo Zvuka i Subsonic Events), ponajviše za ljubitelje metala, ali i neortodoksnijeg, world music izričaja. Sva tri koncerta održavaju se u Močvari. Prvo u ponedjeljak 1. kolovoza stiže Combichrist (uz goste Mimi Barks i Priest), zatim 3. kolovoza dolazi Mdou Moctar, a za blagoslovnog novog tjedna, 8. kolovoza, koncert će, i to premijerni u Hrvatskoj kao Mdou Moctar, održati Amenra.

Combichrist, Mimi Barks & Priest @ Močvara (01.08.)

Nakon malo više od tri godine i na krilima aktualnog singla „Modern Demon“, miljenici hrvatske publike Combichrist vraćaju se u Močvaru, točnije u ponedjeljak, 1. kolovoza. Pretprodajna cijena ulaznice za njihov ukupno peti zagrebački koncert, koji će se dogoditi u sklopu „Not My Enemy“ turneje, je 155 kuna i može se kupiti u Dirty Old Shopu, kao i na njihovom webu, a na dan će koštati 180 kuna.

Combichrist je norveško-američka electro hard rock/metal grupa i neupitno paklena live atrakcija. Osnivač i vokal benda Andy LaPlegua zanat je ispekao u kultnim norveškim hardcore bendovima My Right Choice i Lash Out, te kasnije elektronskom svijetu kroz Icon of Coil. Sve to je 2003. pretočio u bend Combichrist koji je do sada izdao mnoštvo zapaženih albuma i EP-a te zavrijedio svoje istaknuto mjesto u svjetskim razmjerima u ovom specifičnom žanru. Premda je bend nastupio do sada na gotovo svim značajnijim festivalima, bio na glazbenim top ljestvicama albuma i singlova diljem svijeta, većina domaće publike ih je prvi put zapazila 2010. kad su nastupili kao predgrupa na velikom koncertu Rammsteina u Areni, nakon čega su još upisali tri nastupa u Zagrebu. Ovo je nova prilika za sve koji su već bili na nekom od spomenutih koncerata, a i za one koji će tek otkriti ovu moćnu aggrotech metal mašinu.

Mdou Moctar @ Močvara (03.08.)

Mdou Moctar, “afrički Hendrix” kako mu vole tepati, dolazi u srijedu, 3. kolovoza po prvi put u Hrvatsku u organizaciji Hangtime Agencyja i Vrela zvuka. Sa sobom u Močvaru uz svoju vrlo zanimljivu životnu priču donosi tuarešku magiju na gitari, a jedno je sigurno: od njegove vrhunske svirke ljeto će biti samo još vruće! Pretprodajna cijena ulaznice je 140 kuna i može se kupiti u Dirty Old Shopu, a na dan će koštati 160 kuna.

Mdou Moctar je rođen u Nigeru. Kao mali si nije mogao priuštiti gitaru pa si ju je sam napravio od drveta i žica s kočnica na biciklu. Obitelj i vjerski vođe nisu odobravali sviranje jer je to značilo da si narkoman, alkoholičar ili delinkvent pa je svoju ljubav prema glazbi razvijao u tajnosti. Gledao je starije majstore desert bluesa ili assoufa i maštao da postane poput njih. S obzirom na međunarodnu karijeru i sviračko umijeće, može se reći da je ovaj
35-godišnjak ostvario svoje snove. Nakon što je svemu unatoč naučio svirati gitaru, počeo je svirati na vjenčanjima, a kad je konačno snimio svoj prvi album u Nigeriji, na tamašek jeziku, on se masovno dijelio tim dijelom Afrike putem Bluetootha što je Mdou dalo veliku popularnost. Za svoje gitarističke uzore navodi Van Halena, Princea i Hendrixa. Karizmatični Moctar je dosad izdao pet albuma, od kojih će aktualni Afrique Victime promovirati ovom prilikom u Močvari. Bavi se i filmom, i kao glumac i kao skladatelj. Nastupio je između ostalog i na KEXP-u, Tiny Desku, kao i na Fender Sessionsu što samo dodatno potvrđuje njegovu gitarističku virtuoznost, kao i prepoznatost u globalnim okvirima.

Amenra @ Močvara (07.08.)

Post metal velikani Amenra premijerno stižu u Hrvatsku! Ovi vrlo nezgodni Belgijanci dolaze u Močvaru u ponedjeljak, 8. kolovoza! Ulaznice po cijeni 140/170/190 kuna moći će se kupiti u Dirty Old Shopu.

Amenra su 1999. u Kortrijku osnovali vokal Colin van Eeckhout, gitarist Mathieu Vandekerckhove i bivši basist Kristof Mondi koji su izašli iz hardcore punk benda Spineless, a danas bend čine još bubnjar Bjorn Lebon, gitarist Lennart Bossu i basist Tim De Gieter. U svojoj vrlo bogatoj i plodnoj karijeri izdali su šest izdanja u seriji “Mass” i desetke EP-a, splitova, kompilacija, pa čak i knjigu “Church of Ra”. Njihov stil može se opisati kao kombinacija dooma, sludgea, hardcorea, a na koncertima uživo važnu ulogu igraju vizualizacije koji prate njihovu glazbu. Kao značajne uzore ističu legendarni bend Neurosis, za čiju su izdavačku kuću Neurot Records izdali album Mass V. Osnovali su kolektiv bendova Church of Ra 2005. godine gdje su uz njih značajniji predstavnici Oathbreaker i The Black Heart Rebellion. Ovom prilikom promovirat će stvari s aktualnog albuma De Doorn, kao i odsvirati presjek najvećih hitova iz njihove impresivne karijere u svom prvom nastupu u Hrvatskoj.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE