Močvara je za kraj lipnja, točnije 30. lipnja, pripremila pravu psihodeličnu poslasticu. U goste nam dolazi hvaljeni bend Abronia iz Portlanda koji iza sebe ima tri sjajna albuma i sigurno je jedan od zanimljivijih novijih bendova iz grada koji je oduvijek imao sjajne muzičare.

Iako je Abroniu najlakše ugurati u psihodelične vode, njihovu glazbu je teško ukalupiti i smjestiti u jednu ladicu. Uostalom, sama postava benda je specifična – tu su dvije gitare, pedal steel, tenor saksofon, bas i jedan veliki, 32 inčni bubanj. Njihov zvuk će vas definitivno odvesti u psihodelične vode, ali u njihovom zvuku ćete čuti i kraut-rock, prog-rock, pustinjski blues, americanu, jazz u Sun Ra stilu, folk i razne druge utjecaje. Posebna priča je pjevačica i saksofonistica Keelin Mayer čije pjevanje podsjeća na legendarnu Nico ili Jarboe iz grupe Swans.
Abronia je svoj prvi album “Obsidian Visions/Shadowed Lands” objavila 2017. godine, a dvije godine kasnije objavljen je “The Whole Of Each Eye“. U Močvaru dolazi promovirati ovogodišnji “Map Of Dawn” koji je dobio odličan prijem od strane kritike.
Upad u pretprodaji: 50 kn
Upad na dan događanja na blagajni kluba: 70 kn
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE