U srijedu 15. lipnja, u Zagrebu se vraćaju Black Lipsi – kraljevi pshodeličnog underground garage rocka.

Njihova pjesmarica i stilska evolucija jednako su zloglasni kao i njihovi live nastupi, a posljednji album “Sing In A World That’s Falling Apart”, rezultirao je kao njihov najmračniji, najopasniji album u karijeri.
Koncerti su im prava orgija egzibicionizma, tinejdžerski tulum začinjen pljuvanjem jedan drugome u usta, žvaljakanjem, uriniranjem, paljenjem istrumenata, tučnjavama s publikom i grozomornim dozama alkohola i droge. Glazba im, međutim, nikada nije bila u drugom planu i svaki od osam regularnih albuma podjednako je zanimljiv. Koliko god to otrcano zvučalo, Black Lipsi doista na vlastiti, originalan način reintepretiraju ostavštinu 60-ih. Tu su plengave prljave gitare na rubu raštimanosti, tu su plemenski vokali, vrištanje, deranje, falšanje i sve ostalo što garage rock i dalje čini zanimljivim. Bend je 2011. snimio svoj prvi album s „pravim“ producentom, Arabia Mountain, a činjenica da su ga radili pod paskom Marka Ronsona (Amy Winehouse, Robbie Williams, Duran Duran, …) nimalo nije otupila njihovu oštricu. (opis s portala trusty.hr koji svakako potpisujemo).
Ulaznice su dostupne za kupnju po cijeni od 90kn u pretprodaji u Dirty Old Shopu te 110 kuna na ulazu u Vintage! Sve ostale detalje pratite klikom OVDJE za službeni događaj!
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE