Švedski black metal veterani Marduk dolaze 01.06.2022. u zagrebački Vintage Industrial Bar, u kojem će proslaviti 30 godina karijere. Slavlje će još začiniti bendivi Doodswens, Skaphos i Moorah.

Marduk je jedan od onih bendova koji su uvijek tu negdje kada se priča o brzim i zlim zvukovima tremolo riffova, čiji obožavatelji nerijetko naglašavaju kako je dolazak pjevača Mortusa 2004. godine bilo nešto što je Marduku trebalo da promijeni neke stvari i da krene nešto drugačijim putem. Jest da smo danas već daleko od nekih stvari s kojima je bend eksperimentirao krajem početkom prošlog desetljeća, no uvijek su ostali dosljedni svojem zvuku kojeg i dan danas možete prepoznati bez da vam itko daje ikakve asocijacije.’ – perun.hr

Doodswens je black metal bend iz Eindhovena, koji su u jesen 2017. osnovali Fraukje van Burg (vokal i gitara) i Inge van der Zon (bubnjevi). Doodswens proizvodi sirovu glazbu s vlastitim identitetom, inspiriranu old school black metal zvukom iz kasnih 90-ih. Ove godine su objavili svoj debitantski album pod nazivomLichtvrees”.

Skaphos je bend iz Lyona, a sastoji se od četiri iskusna glazbenika koji su već svirali u različitim bendovima. Osnovani 2018., a iza sebe imaju 2 objavljena albuma, “Bathyscaphe” (2020) i “Thooï” (2022). Skaphos putuje po Europi s bendovima poput Belphegor, I Am Morbid, Hate, Vader, a na toj listi je i već spomenuti Marduk.

Moorah je započeo kao samostalni projekt grofa Hroozaha, krajem 2019. Moorah je post-blackmetal bend iz Praga, a u njihovoj glazbi možete čuti elemente koje koriste klasični češki i norveški black metal izvođači. Od nedavno je bend u punom sastavu te izbacuju svoj debitantski album “Marnost Nad Marnost”.

Ulaznice za Marduk i black metal srijedu možete nabaviti u Vintage Industrial Baru i Dirty Old Shop po cijeni od 100 kuna. Na dan koncerta ulaznice će iznositi 130 kuna.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE