Ove subote (9. travnja), u Močvari će se održati dvostruki mađarski psihodelični koktel, besplatni koncert bendova Talayapa Duo, Korai Electric uz nastup zagrebačkog izvođača Zmaye.

TALAYAPA DUO (Mađarska)
Mađarska grupa Trottel dragi je i čest Močvarin gost, a suradnja s njima traje već gotovo četvrt stoljeća. Ovaj put nam u goste dolazi novi Trottelov projekt pod nazivom Talayapa Duo koji je sastavljen od ritam sekcije originalne grupe, a kako sami ističu Talayapa Duo je inspiriran komunikacijom u stadu ovaca i izlazi na mađarske izbore ove godine. Politička provokacija i društvena angažiranost nije strana Tamásu Rupaszovu, vođi grupe Trottel i Talayapa Dua, a ovim projektom odlazi korak dalje. Što se zvuka tiče, tu su i dalje u prvom planu psihodelični zvuci spojeni s raznim drugim utjecajima poput kraut rocka uz nezaobilazni dodir elektronske muzike. Sve to je začinjeno energičnim live nastupom koji je godinama postao prepoznatljiv zaštitni znak svih projekata vezanih uz Trottel. Sam bend ima čitav niz poveznica s domaćom scenom – Rupaszov vodi i diskografsku kuću Trottel Records koja je svojedobno u suradnji s Kekere Aquarium izdala kazetnu kompilaciju aktualnih mađarskih i hrvatskih bendova “Jelačić vs. Hedervary“, baš kao i solo album Dunje Knebl “Muraközi Horvát Népdalok“.

KORAI ELECTRIC (Mađarska)
Korai Electric je nasljednik još jednog kultnog mađarskog benda – Korai Öröm. Oni su djelovali od 1990. do 2018., a donosili su zanimljiv spoj psihodeličnog rocka, elemenata tradicijske mađarske glazbe i elektronskih zvukova. Korai Öröm su tijekom svih godina objavili 10 studijskih albuma i postali prepoznatljivi simbol mađarske nezavisne glazbene scene. Korai Electric nastavlja tamo gdje je Korai Öröm stao. Prije dvije godine su objavili svoj prvi album pod nazivom Nebula i na njemu publici ponudili zanimljiv spoj elektronike i psihodelije, a repeticija, kojom se Korai Electric rado koristi, baca slušatelje u trans.
Talayapa Duo i Korai Electric donose svježu priču legendi mađarske glazbene scene, a svi ljubitelji psihodelične glazbe će ovim koncertom doći na svoje. Posebno se to odnosi na sve ljubitelje grupe Ozric Tentacles.

ZMAYO (Zagreb)
Zmayo je pokretač i selektor Pistolero Recordingsa, zagrebačke etikete za freestyle elektroničku glazbu. Također je resident DJ i organizator Pistolero i Molekular partyja, a setovi mu se kreću u rasponu od psytechna/darkproga do psytrancea/nightpsya i breakbeatova/psybreaksa, ovisno o prigodi. Kao DJ dijelio je stage s brojnim sjajnim izvođačima poput Eat Static, Hedflux, The Prodigy i Lee ‘Scratch’ Perry, a nastupao je i na festivalima poput Mo:Dema, Lost Theoryja, Outlooka, Seasplasha itd.

Sve detalje o ovom besplatnom koncertu pronađite klikom OVDJE.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE