Dvojac iz reda najaktivnijih lokalnih sludge bendova, Muka i Negative Slug, uživo su sinoć predstavili nove pjesme sa njihovih zadnjih izdanja.

Negative Slug, koji je započeo večer, promovirao je novi EP Ratbag koji je izašao početkom 2022. godine. Za ljude koji nisu upoznati sa njihovim opusom inspirirani su sludge metal divovima Eyehategod sa daškom Melvinsa. Negative Slug je aktivan od sad davne 2015. i iza sebe već imaju četri albuma i nekolicinu EP-ijeva.

Nastup su započeli živopisnom pjesmom Spewing Spasm Mental Orgy koja je kratko i slatko sve prisutne pripremila za ono što slijedi. Setlista se sastojala od mješavine njihovog starijeg i novog materijala od kojih se može istaknuti pjesma Apeshit Warfare koji služio kao savršena sredina koncerta. Publika je bila oduševljena agresivnim i masnim riffovima koji su svima kvalitetno promrdali glave.

FOTO: Luka Skender

Zatim, nakon kratke pauze, nastupali su momci iz Muke koji su predstavili svoj novi album Patologija poniznosti, a koji je izašao krajem prošle godine.

Muka je osnovana prije deset godina 2012. i od tada svojim društveno angažiranim tekstovima kritizira stvari iz okoline. Sviraju mješavinu sludge i black metala koja im daje masivni nabrajani live zvuk, a po zvuku su mješavina norveškog vala black metala i teksta Louisijanskog sludge metala čime stvaraju atmosferu kako im i ime govori. Iza njih stoje tri albuma, a također su zanimljivi po tome što su jedan od par hrvatskih metal bendova čiji tekstovi su na hrvatskom jeziku. Večer su otvorili sa O tvom soju koji je sve ljude brzo vratio u klub, zatim su prvi put uživo predstavili novu pjesmu Čezneš sa posljednjeg albuma. Kroz ostatak nastupa prosipali su ostatak novog albuma koji uključuje Idolomantis Diabolica i moj osobni favorit sa novog albuma – Ljudi.

FOTO: Luka Skender

Publika je bila oduševljena živahnim nastupom i vokalistom koji je kroz cijeli nastup konstantno bio u pokretu. Muku sam također već jednom vidio live, na Oluja Extreme Metal Festivalu (2018.) u Močvari kad su promovirali album Sveta Stoka što napominjem jer me tada nisu osobite oduševili, ali su me jučer zato oborili s nogu. Cjelokupni dojam s koncerta je izvrstan i osobito me veseli iz razloga jer sam na koncu iz Močvare odlazio s mišlju kako još ima života na zagrebačkoj metal sceni.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE