Zagrebačku Močvaru ove nedjelje, 19. rujna, očekuje zanimljiv show budući da će tamo nastupiti dansko-hrvatski eksperimentalni sastav T.I.G.

“T.I.G. (Telepathic International Group) je dansko-hrvatski eksperimentalni glazbeni kvartet koji sačinjavaju Zlatko Burić Kićo (legendarni glumac, glazbenik i performer, pokretač KUGLA glumišta, sa zavidnom međunarodnom karijerom, spomenimo tek osvojenog Bodila – danski ekvivalent Oscara – za ulogu u serijalu PUSHER) te trojica danskih glazbenika Henning Frimann, Jørgen Rasmussen i Peter Ole Jørgensen od kojih ovaj posljednji usko surađuje s Davidom Thomasom iz PERE UBU – treba li bolje preporuke od toga?
Riječi su često nemoćne kad treba opisati njihovu glazbu, no njihovi nastupi su specifičan kabaretski doživljaj začinjen snažnim performerskim štihom. Jedan poznati domaći kritičar bi vjerojatno napisao nešto jednostavno i kristalno jasno poput “glazba T.I.G.-a koketira s atonalnošću Velvet Undergrounda, klošarskim šarmom ranog Toma Waitsa, artističkim duhom Talking Headsa i misterioznošću The Residentsa natopljenima sceničnim ispadima frontmena koji podsjeća na Moondoga u najboljim danima”, no mi ćemo jednostavno odustati od pokušaja da definiramo ono što je nemoguće staviti u ladicu i samo vam poručujemo:
Dođite na koncert, bit će sjajno i originalno kao i inače kad nam navrati stari, dobri T.I.G.!”
Covid putovnice nisu potrebne.
Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica po cijeni od 50 kuna je ograničen.
Zbog epidemioloških mjera, vodi se pisana evidencija posjetitelja pa je zamolba organizatora da se dođe prije početka koncerta kako bi se izbjegla gužva na ulazu i kako ne bi zakasnili na početak koncerta.
Močvarna terasa, od sad proširena na nasip, otvorena je svakim danom od 17 do 24 h.⁣
Više informacija pronađite na službenom događaju klikom OVDJE.
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE