Kad je Sunce zašlo na horizontu, a dnevna sparina postala ipak nešto izdržljivija uz povjetarac i grmljavinu iz daljine – još jedna koncertna večer u dvorištu osječke Stare Pekare mogla je otpočeti, a ovoga puta na pozornicu oblika kupole stao je totalni pozitivac od lika – Matija Cvek.

Kad kažem pozitivac, stvarno to i mislim jer ovaj glazbenik i kantautor nije skidao osmijeh s lica tijekom cijelog nastupa, a uz promjene košulja, fantastičan funk i more dobrih vibracija pokazao je da ljeto nije samo godišnje doba, već i stanje uma.

Foto: Facebook stranica Koncerti u Osijeku

Sve je počelo nešto iza 21h kada se ogroman red ljudi, koji se protezao sve do Trga Svetog Trojstva u Tvrđi, smjestio u prostor dvorišta Stare Pekare, a na pozornicu izlazi Matija u pratnji osmeročlanog sastava napucanog gitarskim zvukom, klavijaturama, back vokalima, bubnjem, ali i beatbox majstorom Filipom koji je kroz čitav koncert bio, na neki način, i Matijin MC, usni DJ i majstor efekata, a na izvedbi „Probudi se“ i Saša Antić iz TBF-a. S takvim sastavom iza sebe jednostavno nema pogreške, a Cvekov vokal još na sve to sjeda kao šlag na tortu.

Foto: Facebook stranica Koncerti u Osijeku

Prostor Pekare punilo je nekoliko stotina ljudi svih uzrasta, a koncert je počeo, baš kao i album prvijenac kojeg je Matija došao predstaviti, „Dramom“. No, drame je bilo samo u tom smislu. U svim ostalim aspektima bilo je skroz opušteno i plesno, a Matijino prvo studijsko izdanje, pod nazivom „Izbirljivo i slučajno“, odsvirano je u cijelosti, kao i neke cover stvari iz glazbenog svijeta koji je očigledno utjecao na Matijin glazbeni razvoj, a to je funk i R&B. Tako su se, uz stvari koje su slijedile: „Blizu“, „Plaža“, „Volim“, „Nasloni se“, „Džejms Bond“, „Ptice“, „Praviš me ludim“, „Generacija“, mogle čuti i obrade kralja hrvatskog funka, Dine Dvornika, „Junak plaže“,  „Tebi pripadam“ i „Ja bi preživio“, na kojoj mu se pridružuje i gost koncerta Marko Kutlić (na što je posebno bio oduševljen, naravno, ženski dio publike). Marko ostaje još na stageu i izvodi svoju solo stvar „Budi moja noć“, ali i novopečeni duet s Cvekom „Zaplesala je s ljetom“.

Foto: Facebook stranica Koncerti u Osijeku

Bend je spreman na sve, a koliko su uvježbani s Matijom odlično pokazuju izvedbe mash up-ova poput brzih prijelaza iz „Jače manijače“ u „Danas ćeš mi trebati“ od Cetinskog u naslovnu stvar iz serije Princ iz Bel-Air-a itd. Bilo je tu još i Brune Marsa i „24K Magic“ te „Uptown Funk“, „Suze biserne“ od Magazina, a uz „Ptice“ najveće ovacije je doživjela pred kraj, očekivano, „Visine“. Na samom završetku koncerta Matija je izveo još jednom „Dramu“ i „Ptice“ i u šali rekao kako se vidimo svi sutra, što bi publici, sudeći iz priloženih ovacija, itekako pasalo.

Foto: Facebook stranica Koncerti u Osijeku

Nakon dva sata energične svirke što reći više osim da je Matija Cvek jedan opak igrač, koji uz fantastičan vokal je i izuzetan kantautor i glazbenik. A još kada iza sebe ima Funkensteinse samo nebo mu je granica. Ali ono vedro ljetno nebo, bez daška oblačka jer takva mu je i glazba – bez oblaka. Ovim putem zabranjujem Matiji Cveku da nastupa tijekom ljeta i da od sada nastupa isključivo zimi jer ljeto imamo ljeti, a preko zime nam treba netko da nam donese ljeto, tako da smo uvijek na toplom dobitku. A Matija Cvek je to. Glasnik ljeta kroz talent za ritam. Neka ponovo dođe da plešemo, a do tad mu želim puno sreće i uspjeha u nastavku karijere.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE