Iza BETI, novog imena na domaćoj glazbenoj sceni, kriju se Natali Dizdar i članovi grupe Mayales: Vlado Mirčeta, Luka Geček i Pavle Miholjević.

Dugogodišnji prijatelji i suradnici svoj novi projekt predstavljaju odvažnim singlom „Slobodna“, a nadaju se da će do jeseni objaviti EP za koji imaju pripremljenih pet pjesama.

Kako se ova četvorka odlučila na zajednički projekt otkrili su nam njeni članovi:

Bend je nastajao netipičnim, a možda i obrnutim procesom nego što inače nastaju bendovi, prvo smo Luka i ja počeli snimati ideje, a onda razmišljati koga bi to sve uključivalo. Priključio se Pavle, pa onda i Natali, a na kraju smo se nekako uspjeli dogovoriti i za ime, koje je – valjda je jasno, skraćenica od ‘Natali, Luka, Pavle & Vlado‘.“, objasnio je Vlado Mirčeta.

Luka Geček opisao je trenutak u kojem su se definitivno odlučili okušati u novom glazbenom izazovu:

Ideja za off bendom kuhala se kod Vladeka i mene već neko vrijeme. Imali smo svaki svoje ideje koje smo htjeli ispoljiti kroz neku svoju priču. Na kraju mislim da je presuđujući trenutak bio cuga s Pavlom na Trešnjevci kada je izrazio želju da nam se pridruži. Nakon toga smo počeli polako snimati. Postavilo se pitanje tko će pjevati, a Natali je u to vrijeme imala fazu traganja za nečim novim i drugačijim i tako se uklopila u cijelu priču.“

Natali Dizdar ovom projektu, osim odlične ekipe, privukao je drugačiji zvuk od uobičajenog:

Ideja je bila napraviti glazbu koja je malo drugačija od onoga sto radimo u svojim matičnim projektima. Kao neki izlet u ono sto jako volimo i slušamo privatno, sa slobodnijim formama koje nisu nužno pop, ali najdraže mi je da o tome kako sve skupa zvuči odluči publika. Svi smo donijeli neku svoju pjesmu koja se onda zajednički dovela do kraja, neke su tvrđe, neke mekše, neke više naslonjene na rock’n’roll, a neke s prizvukom sveprisutne elektronike.“

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE