Richard Wayne Penniman, svijetu poznatiji kao Little Richard, preminuo je u 88. godini života, prenosi američki Rolling Stone.

Teško je nabrojiti kojih sve glazbenika i bendova ne bi bilo da nije bilo Richarda. Dovoljno je reći samo da ne bi bilo Stonesa ni Bob Dylana ni Beatlesa i svijetu bi se već ostavila velika praznina. A praznina je svakako nastala i danas jer otišao je velikan rock and rolla, ikona, pionir i jedan od utemeljitelja tog pokreta i žanra. U stajaćoj pozi za klavirom i prodornim glasom žario je i palio uz hitove poput Long Tall Sally, Lucille, Good Golly Miss Molly, Tutti Frutti, a pjesme su mu nebrojeno puta obrađivane od strane kultnih bendova poput Beatlesa i Creedence Clearwater Revivala.

Bio je poznat i po razvratnom životu, uključujući puno droge, seksa i alkohola. Nekoliko puta se obraćao na kršćanstvo, pokušavajući se udaljiti od svog burnog načina života, a 1984. obećaje svojoj majci pred smrt da će ostatak života živjeti kao kršćanin. Posljednji studijski album objavljuje 1992. godine, a bio je i član nebrojeno mnogo Hall of Fame institucija, uključujući Rock and Roll Hall of Fame, Songwriters Hall of Fame, Blues Hall of Fame, Rhythm and Blues Music Hall of Fame, kao i dobitnik gomile priznanja i nagrada.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE