„Danas ću, sutra ću“ novi je studijski album zagrebačke grupe Mašinko. Izdan za Dostavu Zvuka & Dirty Old Label, album je odraz mindseta i problema generacije uvučene u odrasli život u kojem još tinja neslomljiv mladenački duh.

„Danas ću, sutra ću“ sadrži 12 pjesama nastalih u prekretničkom periodu u kući Mašinka. S novog izdanja odjekuju motivi sazrijevanja, životnih promjena, muško-ženskih odnosa, propuštenih prilika i nostalgije. Uz primjetne reference na pop kulturu, grčku mitologiju i povijesne likove, Mašinko ne bježe ni od tema politike, nepotizma, nezaposlenosti i emigracije.

„Događale su nam se svadbe, rađala djeca, mijenjali poslovi, osnivale firme, selilo se u druge države i vraćalo iz njih. Šulc je proveo skoro godinu dana u Kini u ovom periodu, mi smo radili pjesme bez njega i slali mu snimke s probe, cijeli album je sniman u tri naleta u studiju…, dosad nismo nešto na taj način snimali“, prepričava Andrija Ražnatović (gitarist benda).

„Album je drukčiji. Iako smo i dalje bučni i veseli, mnoge su pjesme prošarane dozom sjete prisutnijom nego do sad. To smo i dalje mi i to se čuje, možda malo umorniji, stariji, ne nužno pametniji, ali i dalje mi. Pjesme nemaju neku izraženu zajedničku temu, i dalje nas inspiriraju stvari koje su direktno oko nas, ali ovaj naš album je, unatoč kaosu u kojem smo ga snimali, jedna lijepa i konkretna cjelina.“

Glazbu i aranžmane potpisuje Mašinko, a tekstove Marin Šulentić, Srđan Grbić i Andrija Ražnatović. Produkciju su radili Mark Mrakovčić, Leonard Klaić i Mašinko. Za snimanje je zaslužan Mark Mrakovčić, miks Leonard Klaić, a mastering Luka Tralić Shot.

U ulogama gostujućih vokala pojavljuju se Lovely Quinces, Domagoj Šimek i beba Mirta Grbić. Fotografiju i dizajn za omot radio je Andrija Ražnatović.

Album je digitalno dostupan putem kanala Youtube i Bandcamp stranice benda, kao i na svim streaming servisima.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE