Dugoiščekivani povratak splitsko-zagrebačke grupe St!llness nakon više godina pauze označava okretanje nove stranice u karijeri benda koji je proteklog desetljeća svojim ekspresivnim reggae, rock, hip hop crossoverom nesumnjivo vladao domaćom scenom. Datum prvog povratničkog koncerta je petak, 7. veljača 2020., u Vintage Industrial Baru.

 

Za sebe kažu da ih je glazba toliko definirala u životu te da ih je nakon više godina pauze na okupu održavala upravo ljubav prema sviranju, koncertima i ljudima koje su upoznali tijekom rada. Kritiku i javnost osvojili su naglo, još davne 2005., kada se nakon inicijalne pojave 1998. u vidu tvrdog hip hop dvojca transformiraju u punokrvni live bend kombinirajući hip hop, reggae i drum’n’bass pod utjecajem Rage Against The Machine i Asian Dub Foundation na liriku u pjevanoj i MC stilskoj formi uz hardcore distorzije. Iza domišljatih, angažiranih tekstova prožetih filozofskim i osobnim opažanjima stoji karizmatični frontmen Ivan Jurić Yuri koji je uz koncertnu najavu otkrio i iduće korake benda:

„Jedva čekamo opet zasvirati, nabrijani smo i radimo na novom materijalu punom parom. Zadovoljni smo trenutnim tempom razvoja stvari, tako da uskoro kreću singleovi i najave svirki za iduću godinu. Cilj nam je proširiti našu publiku i obići planetu svirajući koncerte nabijene pozitivnim vibracijama. Vidimo se!“

Ulaznice će u pretprodaji biti 40kn, dok će na dan koncerta biti 60kn. Organizator je Dostava zvuka, a sve detalje možete pratiti klikom OVDJE.

Pretprodaja:
– Dirty Old Shop (Tratinska 18)
– Vintage Industrial / Grif (Savska 160)
– Entrio.hr – http://bit.ly/STILLNESS

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE