U utorak 3. prosinca ne propustite premijerni hrvatski nastup benda Huun Huur Tu (na tuvanskom jeziku: sunčeve zrake koje se na razne strane probijaju kroz oblake) iz ruske republike Tuve koji svira tradicionalnu etničku glazbu i pravi spoj tuvanskog folklora i grlenog pjevanja.

Surađivali su i snimali, na primjer, s Kronos Quartetom, indijskim udaraljkom Trilokom Gurtuom, Ryoom Cooderom. Nastupili su i s Frankom Zappom, The Chieftainsima, Johnnyjem “Guitar” Watsonom. Čak su dospjeli i na svjetske glazbene top-liste.

Koristeći tradicionalne instrumente, bend uspijeva stvoriti univerzalnost glazbenog izričaja pomoću jednog od jedinstvenijih akustičnih fenomena na našoj planeti. Grleno pjevanje je jedinstveno po tome što izvođač može istovremeno pjevati dvije, pa čak i tri melodijske linije koje se međusobno znatno razlikuju po visini tona.

Bend Huun Huur Tu dolazi iz Autonomne Republike Tuva u Ruskoj Federaciji, koja graniči s Mongolijom i njeguje vlastitu glazbenu tradiciju.

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 80 kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, Grif Baru ili online u Entrio sustavu. Na dan koncerta za ulaznice će biti potrebno izdvojiti 100 kn.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE