Uzbudljiv i inovativan zagrebački jazz-rock fusion bend Chui održat će u subotu, 25. siječnja 2020. u klubu Boogaloo promociju posljednjeg albuma „Iz kapetanovog dnevnika“.

Najavljen singlom Sila mi je, album Iz kapetanovog dnevnika (2019.) posveta je znanstvenoj fantastici s referencama na Star Trek, Star Wars i stripove Moebiusa. Novi album odveo je instrumentalnu četvorku na fantastičnu avanturu istraživanja jazza i njegovih mogućnosti integriranja i koegzistiranja s drugim žanrovima kao što su funk, space rock, world music, punk, pa i metal.

Ovim izdanjem, ali i sveukupnim dosadašnjim radom, Chui su jazzu vratili njegovu prvotnu karakteristiku kakvu je imao u samim počecima – otvorenost izazovima i slobodu u eksperimentiranju u potrazi za potpuno svježim i pomaknutim glazbenim rješenjima, konstantno zapravo testirajući mogućnosti do kojih se jazz može protegnuti.

Predvođeni klavijaturistom i skladateljem Tonijem Starešinićem, u zagrebačkom klubu Boogaloo Chui će zasvirati u novoj postavi koju čine vrhunski glazbenici – pet puta nagrađivani najbolji hrvatski jazz saksofonist Vojkan Jocić te čvrsta ritam sekcija Konrad Lovrenčić (Kries, Elemental) na basu i Ivan Levačić (Kries, ABOP) na bubnjevima.

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 50 kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, glazbenoj knjižari Rockmark ili u Entrio sustavu. Na dan promocije za ulaznice će biti potrebno izdvojiti 65 kn.

Koncert organizira Dostava Zvuka.

FB EVENT

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE