Proteklog vikenda održana je prava fešta, u skladu s datumom (Martinje) – naime, u zagrebačkom Boogaloou održan je koncert Vatrogasaca. Međutim, prekoputa Boogalooa, zgrada zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) bila je epicentar ipak najveće zabave za mnoge mlade ljude željne sjajne vikend zabave uz mnoštvo glazbenih imena podređenih svakoj vrsti žanrovskih želja.

Najveća brucošijada u Hrvatskoj, simpatični Brucifer, ove je godine održan po 38. put, a još jedno izdanje po tko zna koji puta je potvrdilo i zacementiralo već nadaleko znanu reputaciju Brucifera kao ponajiščekivanijeg događaja na početku nove, mukotrpne akademske godine.

Foto: Marko Pacadi

Vojko V, Brkovi, , Sajsi MC, zatim Zoster, She Loves Pablo– moglo se zaista naći za svakoga po želji, a sam prostor FER-a bio je ograđen tako da je cijelo vrijeme bio aktivan neki protok ljudi, koji su neprestano kolali, no osjetno se lakše disalo nego prethodne godine.

Foto: Lucija Lokas

Posebice je pohvalno, za ovogodišnje izdanje (koje je, ionako, kako čujem, bilo nadomak [ili jeste?]rasprodanca) je manjak većih gužvi, kakve su inače jedno od glavnih obilježja Brucošijada FER-a. Treba također pohvaliti i osoblje (volontere) Brucošijade, koji su omogućili da cijela organizacija prođe u najboljem redu. Pristupačnost, komunikativnost i strpljivost bile su vrlo važne odlike da se prizemlje fakulteta održi u koliko toliko kvalitetnom izdanju.

Foto: Lucija Lokas

Osim dva glavna stejdža (Sinusmatik te Second), posjetitelji su mogli uživate na Electro stageu, zatim u KSET-u, Brucistaru („kinu s OK brojem zvijezdica“, u kojem se održavala projekcija Kill Billa, u jednom trenutku). Posebna je zanimljivost bio Votafak stage, u kojem su se održavali kojekakvi glasni performansi – sasvim u skladu s nazivom stageu – koliko sam primijetio.

Foto: Lucija Lokas

O samim izvođačima, vjerujem, ne treba trošiti previše riječi. Očekivano su najveću gužvu polučili Vojko V kao trenutno jedna od najvećih regionalnih atrakcija, zatim Brkovi koji su svima pridali jednu punk-folk-wellness dozu zdrave seljačije. Svemirko je također prikupio respektabilan broj ljudi za jedan boy-band brzorastući u popularnosti, ali svakako spomen zaslužuju i ostatak ekipe – posebice senzualna Sajsi MC sa svojim nadaleko poznatim i uhodanim seksi-scenskim performansom, veseljački Zoster, ove godine posebno aktualni Porto Morto te slovenski Koala Voice, koje sam napokon čuo, a čiju su kvalitetu prihvatili i brojni drugi. Na Electro stageu, ekipu koja doma ide sporije drmuskali su Full Ferry, Mimi te Jan Kinčl, sve do ranojutarnjih sati, kada se moralo poći kući.

Foto: Marta Reljanović

Sve u svemu, Brucifer teško da može razočarati, pa se to naravno nije dogodilo ni ove subote. Najomiljenija brucošijada među zagrebačkom studentskom nejači tako se ponovno odgađa na sljedećih 360+ dana, a mi joj se svakako veselimo – kao da smo i sami brucoši!

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE