Nemanja, pulsko-zagrebački psych-funk kvartet po prvi puta nastupa u Zagrebu i to u četvrtak, 17.10. u KSET-u gdje će nas rasplesati zvucima hvaljenog albuma Tarot Funk koji je izašao u travnju ove godine.

 

Pulski autor i glazbenik Luka Šipetić se nakon rada u bendovima NLV i Para Lele okrenuo svom projektu nemanja te nakon najavnog singla The World, izbacio LP Tarot Funk; masan, slastan i glasan komad plesnog istočnjačkog funka okupan mističnim simbolima tarota. Okupivši zavidnu ekipu glazbenika – Matej Perić (bubanj), Laura Matijašević (bas) i Leo Beslać (organ, synth) – te praćen odličnim recenzijama kritike, bend je odradio zapažene nastupe na ovoljetnim festivalima (Indirekt, Velvet, Tam-Tam, Tramonto), a već je nastupao uz bok bendovima poput Kikagaku Moyo i Algires.

Album je do sada predstavljen javnosti na radijskim emisijama posvećenim world i psihodeličnoj glazbi u regiji ali i u SAD-u, Turskoj, Cipru, Japanu, Brazilu, Meksiku, Australiji, Francuskoj, Njemačkoj, Rusiji ,Italiji, Španjolskoj i Kanadi.

Album Tarot Funk je Šipetić sam snimao, producirao i miksao u kućici nedaleko od Pule u siječnju 2019. Album predstavlja svojevrsni hommage zvuku Thai funka, Afro-funka, anatolijskog (turskog) rocka sedamdesetih i kambođanskog psych rocka šezdesetih. Specifičnost albuma je ta da su pjesme pisane za posebno odabrane Tarot karte, čija simbolika, zajedno s glazbom tvori narativnu cjelinu koju slušatelj mora sam otkriti.

Karte po pretprodajnoj cijeni od 30 kn moguće je kupiti u KSET-u i Dirty Old Shopu od 16.9. dok će na dan koncerta cijena porasti na 40 kn. Sve ostale informacije pronađite klikom OVDJE.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE