S početkom jeseni i obljetnicama klubova starta nova klupska koncertna sezona. U ovom članku izdvojili bismo predstavnike i veterane osječke i hrvatske punk scene s njihovim nastupima u Zagrebu.

Veterani domaće punk scene, grupe Gužva u 16-ercu i Debeli Precjednik nastupat će u dva zagrebačka kluba, u Hard Placeu će svirati Gužvaci 27. rujna povodom 9. rođendana kluba, dok će Debeljaci prodrmati Vintage Industrial Bar 25. listopada.

Gužva u 16-ercu @ Hard Place, 9. rođendan kluba, 27.9.

Kao jedan od dva glavna izvođača na rođendanskom slavlju Hard Place dovodi legendarni punk – rock bend Gužva u 16-ercu iz Osijeka. Njihovi albumi “Čir na 12 – ercu” (1993), “Punk urac” (2006) i “Je ne regrette rien(2012) osigurali su im kultni status. Osječki pankeri dobitnici su nekoliko nagrada u svojoj karijeri, a posebno vrijedi izdvojiti prvu nagradu publike i žirija na “ART & MUSIC” festivalu u Puli. Ono što ih odražava na životu već 26 godina su njihovi fenomenalni koncerti i fenomenalna podrška vjerne publike koja ih prati na svakom koncertu, pa čak i na njihovim turnejama po Irskoj, Austriji i Njemačkoj. Specijalno za rođendanski nastup u Hard Place-u Gužva je prekinula rad na novom albumu i stižu u Zagreb. Ulaznice u pretprodaji po 40 kn, a na ulazu u klub (ako koja ostane) 60 kn.

Službeni event pogledajte OVDJE.

Debeli Precjednik @ Vintage Industrial Bar, 25.10.

Dugovječna hardcore/punk rock institucija Debeli precjednik nastupit će 25. listopada u Vintage Industrialu. Prije osječkih znalaca publiku će razveseliti (i šokirati) zagrebački horor punk bend Saučešće.

Debeli precjednik nastaje davne 1993. kao prijekopotreban ispušni ventil za sve frustracije i nepravde koje su sami proživljavali. Od tada do danas angažiranim i osobnim tekstovima uvijek su promicali toleranciju, a kroz besprijekorne live nastupe pune pozitivne energije komunicirali svoju ideju punka, kako sami kažu, s puno prijateljstva i srca. Tekstualno djeluju dvojezično, na hrvatskom i engleskom, što im je svakako otvorilo i mnoga vrata izvan granice. Iza sebe imaju odrađeno više stotina koncerata, nekoliko europskih turneja, a svirali su i s punk velikanima kao što su NOFX, SNFU, Jello Biafra and GSOM, Lagwagon i drugima.

Diskografija im broji nekoliko EP-eva i albume „Rat (Her) Burnt His Record“ (1998.), „Fist From East”, (2003.) „Through The Eyes Of The Innocent“ (2006.), „Bruto Slavo / VBK” (2012.), a posljednje izdanje „Godina majmuna“ (2016.) izlazi im na split ploči s punk srodnicima Mašinkom. S tog albuma izašao je i videospot za singl „Subotom kićo, nedjeljom slabinac“ sniman po DIY principu.

Kao support Debelima nastupit će zagrebački bend Saučešće sastavljen od članova Mašinka, Frakture mozga i Pičke vrište. Njihove vesele melodije kombinirane s tekstovima inspiriranim morbidnim događajima svrstavaju ih u kategoriju horor punka i psychobillya. Album „Počivali umiru“ izdali su 2016., a trenutno aktivno rade albumu nasljedniku koji će nositi ime „Idite u miru“.

Ulaznice
U pretprodaji po cijeni od 45kn, a dan koncerta 60kn.
Prodajna mjesta ulaznica:
– Dirty Old Shop (Tratinska 18)
– Vintage Industrial / Grif (Savska 160)
– Entrio.hr – http://bit.ly/subotomkico_nedjeljomslabinac

Službeni event pogledajte OVDJE.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE