Već dvadeset godina se, krajem kolovoza, povijesna gradska jezgra Varaždina pretvori u najveću pozornicu u Hrvatskoj, a naravno, riječ je o naširoko poznatom Špancirfestu.

U deset dana koliko traje Špancirfest, ulice, trgovi, palače, parkovi, perivoji i dvorišta povijesnog Varaždina postaju pozornice, teatri, restorani, barovi, klubovi, učionice i trgovine najvećeg, najpopularnijeg i najraznovrsnijeg hrvatskog festivala. U proteklih dvadeset godina mnogi su se susreli s pitanjem što je točno Špancirfest. Najtočniji odgovor na to pitanje glasio bi “A što nije?”.

Jer, Špancirfest je ulični, ali i glazbeni festival. On je festival šetača, ali i partijanera, festival hedonizma, festival umjetnosti, festival tradicije, ali i suvremenog stvaralaštva. Festival na kojem se možete potpuno opustiti ili se u potpunosti premoriti. Upravo je ta kreativna neodređenost, nemjerljiva raznolikost i promjenjivost sljubljena s predivnom povijesnom jezgrom Varaždina ono što Špancirfest čini toliko uspješnim, popularnim, velikim i jedinstvenim.

Špancirfest svake godine posjetiteljima donosi bogati koncertni program, ponajbolje europske i svjetske ulične performere, akrobate i zabavljače, inovativni kreativni program sastavljen od radionica, ateljea i izložbi na otvorenome s naklonom prema dugoj i važnoj obrtničkoj tradiciji Varaždina. Špancirfest na ulice i trgove Varaždina donosi raskošnu i veoma raznoliku, čak i kozmopolitsku gastronomsku ponudu, kazališne predstave, brojne sadržaje za djecu i nenadmašni duh povezanosti festivala, grada i tisuća posjetitelja koji svakodnevno uživaju u svemu što ovaj jedinstveni festival pruža te mu se stoga, iz godine u godinu, vjerno vraćaju.

Glazbeni program

I ove godine možemo nazočiti uistinu bogatom lineupu koji se proteže na 10-ak dana raznovrsnih spletova žanrovskih tematika, raspoređenih po četiri pozornice, od kojih se standardno jedino naplaćuje Vila Bedeković po cijeni od 80 kuna:

STARI GRAD

23.8. – Gipsy Kings by Baliardo
24.8. – Krankšvester & Vojko V
25.8. – Gustafi
27.8. – Goran Bare & Majke
28.8. – Elemental
29.8. – Dzambo Agusevi Orkestar
30.8. – Tony Cetinski
31.8. – Rambo Amadeus
01.9. – Silente

KVART – STARI GRAD

23.8. – Jonathan
24.8. – High 5
25.8. – Jam Ritual
26.8. – DJ
27.8. – DJ
28.8. – Meritas
29.8. – Radio Aktiv
30.8. – Kandžija
31.8. – ABOP
01.9. – Mayales

TRG KRALJA TOMISLAVA

23.8. – Ginger
24.8. – Adastra
25.8. – Ivana Galić
26.8. – Jed Becker’s Group ft. Elvis Stanić
27.8. – Commi Balde & Kaira Kela Band
28.8. – Slowas
29.8. – Dixieland Band Čakovec
30.8. – Detour
31.8. – Antun Stašić & Maestro Orchestra
01.9. – Salsa vibes by PK D&D / Ricardo Luque & Amigos

VILA BEDEKOVIĆ

23.8. – Božo Vrećo
24.8. – The Frajle
31.8. – Tomislav Mužek & Trio – Sve samo ne opera!
01.9. – Tamburaški ansambl CTK i 4 Tenora

 

Kompletan program možete pogledati OVDJE.

Kvart – Stari grad

Svi su imali “ekipu iz kvarta”, a ove će godine najbolji kvart Špancirfesta biti na – Starom gradu.

Na prostoru Starog grada, uz postojeću zabavno – gastro zonu s glavnom pozornicom, niknut će još jedna zona –  Kvart,na prostoru ispred samog dvorca, inspirirana svjetskim metropolama i europskim prijestolnicama, stvorena od mladih za mlade (i one koji se tako osjećaju).

Nova zona nastaje u suradnji s incijativom “V4EYC Varaždin for European Youth Capital 2022” i Udrugom mladih V.U.K., a karakteristike su joj – sloboda, otvorenost, ljubav i različitost.

Špancirere u Kvartu očekuje program prepun glazbe, zabave i radionica. U sklopu glazbenog programa koji će se održavati na drugoj, “manjoj” pozornici na Starom gradu nastupit će, između ostalih, Jonathan, High5, ABOP- After je bolji od partyja, Mayales, Meritas…

Osim nezaobilaznih koncerata, tu je i niz radionica: Vježbanje joge, Graffiti radionice i oslikavanje zida kod SC-a, Capoeira radionice te Acro-yoga i acrobalance radionice te Pimp Bajk Štop te još i izložba bicikala, biciklističkih dresova i fotografija i sajam ploča. U KVARTu će se dakle osjećati pripadnost cijelome svijetu, a opet, svatko će se osjećati kao doma.

Sve ostale informacije i pojedinosti možete pogledati na službenoj stranici Špancirfest, Facebook i Instagram stranici.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE