Kanadski indie rock bend PUP nastupat će u subotu, 10. kolovoza u klubu Močvara.

Bend je osnovan 2010. godine u Torontu pod imenom Topanga, a 2013. su se preimenovali u PUP – akronim od “pathetic use of potential”, kako je sviranje u bendu nazvala baka frontmana Stefana Babcocka. No, već prvim, eponimnim albumom PUP su pokazali da se baka itekako prevarila i da imaju štošta za pokazati, a kao utjecaje su naveli Weezer, Built to Spill, Weakerthanse i Hot Snakese te hrabro stali na branik agresivnog nezavisnog rocka.

Tri godine kasnije uslijedio je drugi, još bolji album “The Dream is Over”, naslova inspiriranog Stefanovim problemima s glasnicama, koji su skoro uzrokovali kraj benda, no srećom, sve je završilo dobro i PUP su mogli nastaviti s onime što rade najbolje.

Ove su pak godine nadmašili same sebe i objavili genijalni “Morbid Stuff”! Čest je slučaj da bendovi do trećeg albuma pokazuju znakove zamora materijala i bezidejnosti, no PUP su na ovom albumu otišli u drugu krajnost – “Morbid Stuff” im je najzreliji, najbolji i najjači album dosad – bučna, zajedljiva i duhovita oda nihilizmu i depresiji.

Osim što snimaju izvrsne albume, PUP uživo zaista gaze – samo ove godine imaju tri europske turneje, proljetna je bila u potpunosti rasprodana, a gotovo je sigurno da će se rasprodati i ona jesenska. Također, malo koji indie rock bend toliku pažnju posvećuje spotovima – svaki im je malo remek-djelo, a nije naodmet spomenuti i da je u par njih glumio i mladi Finn Wolfhard iz Stranger Thingsa.

Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 80 kuna, a na dan koncerta bit će 100 kuna.

FB EVENT

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE