Glazbeni interpretatori stvarnosti, riječki Band Callahan predstavljaju novi singl i spot “Gdje i kada”.

Band Callahan s radom je započeo još 2014. godine, a ekipu čine iskusni riječki glazbenici Ljubo Silić (Laufer, Urban&4, Metrobolik), Roland Freiseis (ex Urban&4), Saša Papjarhaj i Siniša Šumonja.

Upućenima u filmografiju 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, na prvu je jasna inspiracija za naziv benda. „Krivac“ je set kultnih ekranizacija filmova o inspektoru Callahanu, “Prljavom Harryju”. Zato su se izvorno i nazvali Callahan, no pokazalo se da pretraga po tom nazivu daje previše rezultata. Dodali su riječ i postali Band Callahan.

Gdje i kada treći im je službeni singl. Prvi, “Tako, tako” izdali su 2015., dvije godine kasnije došao je “Spray”, a nakon još dvije, stiglo je vrijeme za “Gdje i kada”. Ne opterećuju se vremenskim razmacima i “Callahan glazbu” (kako ju sami opisuju) stvaraju neopterećeni trendovima ili nečime što se očekuje.

Jedan od najboljih opisa kako i zašto stvaraju, sljedeći je:

Dečkima iz Callahana ionako nije do spašavanja svijeta – važnije je imati otvoreno srce, um i izlaz za nuždu – za povremeni bijeg u udobni zaklon melankolije, ironije ili šege. Nema tu štulićevskog blagoglagoljanja, poniranja u bitak ni dvometarskih tokova misli za otvaranje treće čakre. To su jednostavne rečenice, sugestivne i rječite, gađaju direktno, često višeznačno, kao stvarnost sama. A taj svijet o kojem vrijedi pjevati smo ti, ja i svi koje znamo – najozbiljnjiji posao radiš kad možeš stati pred drugoga ili pogledati sam u sebe i ostati u jednom komadu.”

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE