Novim singlom ‘Sigurna u nas’ šibenski BluVinil nastavlja niz radifoničnih pjesama retro prizvuka uklopljenog u modernu produkciju, ponovo uz autorski potpis frontmena Mateja Nakića i zajednički aranžman čitavog benda.

Produkciju singla potpisuje Antonino Šimić (Greenwood Studio), s kojim dečki iz BluVinila bilježe već treću suradnju nakon singla ‘Helena’ te prethodnog ‘Moderna’. U zajedničkoj suradnji nastoje dobiti kombinaciju starijeg ex yu zvuka i modernijeg rock’n’rolla koji je obilježio njihovu generaciju, poput primjerice novog vala brit rocka i bendova kao što su Arctic Monkeys i Franz Ferdinand. 

“Smatramo da smo po zvuku negdje između ove dvije krajnosti, tu se nalazi ono nešto naše, nešto koliko toliko autentično. To je na neki način fuzija svih naših ukusa i svih utjecaja kojima smo kroz odrastanje bili podložni. S Antoninom je ovo već treća odlična suradnja – kod njega smo domaći, možemo se potpuno opustiti, sluša svaku našu ideju i ima strpljenja za nas. Sve to je urodilo povjerenjem i odlukom da ćemo kod njega snimit cijeli prvi album”, ispričao je Matej Nakić te ujedno najavio svirku u Saxu (petak 31.5), kada će publici novi singl predstaviti i uživo.

Novi singl ‘Sigurna u nas’ pjesma je koja govori neizvjesnosti koju budućnost nužno donosi i o načinu na koji mi reagiramo na tu neizvjesnost. Spot je nastao u crno – bijeloj ekranizaciji mladog perspektivnog redatelja Doringa koji je tehnikom dvostruke eskpozicije vizualnom dijelu dao potpuno novu dimenziju i u spot unio filmski štih.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE